Flugbindning Danica – dun

I år och även lite förra året har två flugor verkligen dominerat ute i strömmarna! Och därför passar det ju bra att bidra med en flugbindningsvideo på vardera av dem så att andra kan ha lika bra fiske som vi har haft på dessa flugor. Den jag binder idag är en Danica dun imitation och har fungerat fantastiskt bra i min klubbå (titta här) och på vår resa i Norge i år! Jag binder denna med Andre Bruns Polychenille vilket du kan få tag på härDet här inlägget postades i Flugbindning, torrflugefiske och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar till Flugbindning Danica – dun

 1. Bör påpekas att polychenill är ett material André Brun tagit fram och säljer via sin hemsida http://www.thetroutbum.com/no/nettbutikk.html

 2. Om man läser hela på hemsidan alltså…

 3. charles skriver:

  hej DS Flugfiske tänkte tacka för alla era flugbindnings filmer. har hjälpt mig mycket i mitt flugbindande. men har lite problem med vad man ska köpa för material på små hackel och färger på hackel. och ett önskemål gör lite mer filmer när ni fiskar Harr det vore gött. keep up the good work.

 4. Linus skriver:

  Snygg fluga, tänker att kroppen ”snurrar” upp sig, har du testat o fläta? Kan behövas en finare chenille för att få en smäcker kropp.

 5. Samme skriver:

  Tjena. Kroppen håller sig väldigt bra om man är noggran när man snurrar ihop den första gången.. Tvinna inte bara ihop trådarna utan linda ihop trådarna tight. Jag har även använt lite tun silvertråd i när jag tvinnar och det håller ihop bättre men när man tightar till den för hårt så tappar den den fantastiska flytförmågan.. Så även om man flätar.. Har även använt olika tjoklekar på chenillen men kommit fram till att fisken vill ha sina danicor feta! Men kör man med microchenillen så fungerar denna fluga även bra som aurivilli och rodani variant! Tack för er feedback. Ha det gött