Höstfiske hos Tiveden flyfish 2012

Vi börjar komma ikapp lite på redigeringsfronten nu – men vi har extremt mycket filmmaterial som vi ännu inte släppt, så det kommer mera så småningom.
I veckan tog jag mig i kragen och klippte ihop en bloggfilm från vår sista resa under förra året. En resa som gick till Tiveden flyfish i ett fantastiskt väder. Att jag lyckades landa en fantastisk bäckröding gjorde inte dagen sämre…Det här inlägget postades i Tiveden och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar till Höstfiske hos Tiveden flyfish 2012

  1. Pontus Petersson skriver:

    Det finns källor som säger att det på Luntmakargatan i Stockholm för ca 150 år sen fanns ett hantverkarhus, där lärlingar tränades i sina blivande yrken. Längst ner höll sotarna till, på första våningen snickarna, på andra gelbgjutarna, på tredje kittelflickarna, på fjärde repslagarna och högst upp, på femte våningen, höll borstbindarna till.
    En gång varannan timme hade alla lärlingar tio minuters rast. De flesta skyndade sig ut på gatan för att ta ett bloss, och det gällde att utnyttja minuterna. Eftersom borstbindarna hade längst till gatan, var det extra stressigt för dem, och de tvingades röka snabbt och intensivt för att hinna tillbaka efter sin rast. Därifrån kommer alltså uttrycket ”Att röka som en borstbindare”

    • Daniel skriver:

      Fantastisk redogörelse! Då har man lärt sig vad en borstbindare är förutom en person som specialiserat sig på att binda borstmaskar…. Tack!