Bakkropp a lá J:son!

Efter lite förfrågningar på Facebook så kommer nu en instruktionsvideo på hur man gör Foam-bakkroppar på J:son vis.
Jag brukar använda mig av denna teknik när jag binder dun och spinners av våra lite större sländor som t.ex Gul forsslända, Danica/vulgata och även lite mindre som Baetis rhodani och aurivillii.
Jag har dock inte anammat de andra teknikerna som J:son använder t.ex de brända vingarna mm. Jag tycker att det blir väldigt stela flugor och svåra att kasta för de snurrar som en propeller i luften, men dom är ju onekligen vackra att se på.
Det verktyget jag använder heter Detached Body Pins och finns att köpa här det funkar även att använda en dubbingnål eller dylikt men jag tycker verktyget är helt klart värt pengarna om man tänker binda några stycken.

Här visar jag tekniken. Jag kommer även att använda bakkroppen till en fullt färdig fluga i en kommande video, så håll utkik!Det här inlägget postades i Flugbindning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar till Bakkropp a lá J:son!

  1. Efterfrågan —> leverans = snyggt jobbat!!

  2. Bra film snyggt jobbat =)

  3. Var kan man få tag på verktyget som Du använder när Du gör kroppen???????

  4. Om du klickar på bilden så kommer du till blogginlägget ,på vår hemsida, där jag lagt upp filmen.. I texten finns en länk till vart du får tag på det. MVH