Dags att flytta hem närmare fisket

Efter fyra år i Stockholm är det nu dags för mig (Daniel) att flytta hem till Jönköpingstrakterna igen. Mycket har hänt under dessa fyra åren på DS Flugfiske! Det geografiska avståndet har dock gjort att vi har fått planera allt vi gjort på ett sätt som kan vara svårt när det handlar om flugfiske – på förhand är det svårt att pricka in Vulgatan eller den där Baetis-kläckningen vi skulle vilja få på film. Redigering osv. har vi fått ta under helger planerade långt i förväg. Naturligtvis har detta inte varit helt optimalt för det vi vill att DS Flugfiske ska producera.

Nu går flyttlasset i juni och därefter kommer jag och Samuel att bo knappt 1 km ifrån varandra, så vi hoppas att sommaren och hösten kan bjuda på en hel del kortfilmer och mer frekvent uppdaterande. Dessutom hoppas vi kunna sammanställa vår första långfilm under året – något att se fram emot under nästa vinter!

Kan även meddela att flugbindningsgrejerna är framtagna för att fylla upp årets flugboxar, så kommer lite bindning inom kort också här på bloggen.Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

10 svar till Dags att flytta hem närmare fisket

 1. Johannes Söderström skriver:

  Kul Grabbar!

  Ses vi på sportfiskemässan ELMIA?
  Jag och Erik kommer vara där tillsammans med Mälardalens canebyggare och stå och bygga spön på spöbyggargatan! Då får ni komma och hälsa på.
  mvh/ Johannes FMAO

  • Daniel skriver:

   Får se om jag vågar mig förbi, mitt dåliga samvete gör sig påminnt…

   Nä, självklart kommer vi förbi. Kanske kan vi sy ihop något under året?

   • Johannes Söderström skriver:

    De tycker jag absolut vi skulle kunna göra! jag och erik har ju spånat på en ide med en ”fiske/filmnings battalj” i Tiveden. Kan vi bara hitta ett datum som passar alla så kör vi =)
    Sedan måste ni ju få känna på lite riktiga bambuspön också!

    • Daniel skriver:

     Vi har varit inne på ett liknande upplägg, så det ska nog gå att få till. Blir betydligt enklare från det att jag kommit ner också…

 2. Var ju planen från början, handlade bara om NÄR vi skulle tillbaka. Nu var det helt enkelt dags.
  Vore jäkligt trevligt att träffas någon gång innan dock, ta en öl och snacka lite Kaitum-minnen!

 3. Som alla större organisationer kommer man till en punkt då centralisering av ”key staff” blir oundviklig, kul att ni efter en lång och utförlig process till slut väljer Habo som centralort för DS Flugfiske…

 4. Martin, det verkar som att ledningen behöver komma med ett officiellt klargörande med anledning av din kommentar.
  Efter en lång och utdragen process så har ledningen beslutat att flytta huvudkontoret. Valet stod länge mellan Kunming i Kina eller Habo, och belslutet föll sedemera på Habo av olika anlendingar vi inte kan gå in på.
  De rykten som senaste dagarna florerat i diverse media kring effektiviseringar och omorganisation dementerar ledningen starkt.
  Den svågerpolitik vi också blivit beskyllda för i ledningen har vi valt att inte kommentera.
  Som med alla förändirngar i en organisation så får man på kort sikt ett produktionstapp. Detta har vi i ledningen kommunicerat med styrelsen och även fått ok från styrelsen på att dra ner produktionsmålen för 2013 enligt nedan:

  Antal fångade öringar (Daniel): 8 st varav 2 st över 1 kg
  Totalt antal fiskedagar (Daniel): 48 st
  Antal fångade öringar (Samuel): 7 st varav 3 st över 1 kg
  Totalt antal fiskedagar (Samuel): 53 st

  På sikt ser vi att detta är helt rätt beslut för DS Flugfiske, och ett nödvändigt beslut för att DS Flugfiske ska växa i den takt styrelsen önskar.

  /DS Flugfiskes ledningsgrupp, genom Daniel Eriksson

 5. Vi får ta en afton Daniel

 6. Det var drastiska neddragningar. Detta kommer givetvis även få indirekta följder, snabbt räknat så innebär det nog att 100-150 personer blir friställda i Tiveden och Hökensås-området pga av minskade intäkter…