Flugbindning igen!!

Mörkt och kallt är det ute, inspirationen till flugfiske har slagit i botten och man kan nästan inte fatta att om bara ett par månader så står man nog där ute igen med flugspöt i högsta hugg. Nu får man bara försöka hålla modet uppe och binda upp det som fattas i flugasken.
Denna gång tänkte jag bjuda på den imitation som jag själv har massor av i min ask. En imitation av en dagslända i dun-stadiet är ju något man inte får sakna i asken och det finns ju miljontals olika flugmönster för detta. Detta flugmönster är ett av de vanligaste men den har en liten twist… man binder nämligen in foam i thorax på flugan för att kunna få helikopter-hacklet att ligga stadigt och perfekt på vattenytan, foamen ger även lite extra flytförmåga. I väldigt klart och lugnflytande vatten kan det till och med vara viktigt att vingen är tillräckligt hög och står rätt upp för att fisken ska ta den. Så snåla inte på vingen.Det här inlägget postades i Flugbindning, torrflugefiske och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar till Flugbindning igen!!

  1. Inspirerande med en torris i vinterkylan:)

  2. Daniel skriver:

    Detta är absolut den variant av dun jag kommer att binda upp inför säsongen – helt klart en av de bättre varianterna jag sett iom. den lilla foam-twisten!

  3. [...] Danica/vulgatanymf FlicksländenymfKläckare Arctic emerger CDC & Foamkläckare KlinkhammerDun Dagslända dun Gul forsslända i catskill-style Fjällåsländan Danica & Vulgata dun Baetis RhodaniSpent [...]