Månadsarkiv: januari 2013

Fancy Zonker!!

Det är inte ofta vi fiskar med streamers men ibland så kan det vara nödvändigt att ha en i asken när regnbågen går och tjurar längs med botten. Finns även en del roliga uppströms tekniker, i strömmande vatten, med streamer med.

Detta är en smidig fluga att binda och den orangea färgen är väldigt bra ända från tidig vår till sen höst. Hur man fiskar den är lite upp till var och en, man får pröva sig fram lite med långa långsamma hemtagnings ryck och snabba korta ryck. Kör man uppströms streamer fiske så ska man helst inte ha för lång lina ute och kasta uppströms och dra sedan flugan lite fortare än strömmen med spötoppen och när flugan passerat dig så kan man börja ta hem flugan. Va noga med att alltid ha kontakt med flugan så du känner om det skulle hugga till.

Publicerat i flugfiske Flugbindning, Övrigt | Etiketter flugfiske , , , | 1 kommentar

Nytt år nya flugbindningsträffar på klubben

I onsdags så va det dax för årets första klubbträff. Bucktails stod på menyn och vi skulle binda två varianter av detta. Det blev först en Blacknose Dace och den andra en Mickey Finn. Detta är flugor som jag väldigt sällan fiskar med själv men det är alltid roligt att binda ett orginal från forna tider =).
Flugorna funkar med många olika fiskestilar och dom tipsen från han som höll i flugbindningen var att antingen fiska dem i strömmande vatten och då fiska dem snett uppströms med ett bra blyhagel ca 40cm in på tafsen och sedan snabbt rycka in flugan medan den följer strömmen ner. Detta ger flugan en väldigt vågig gång och på så vis lockar fisken. Tänk på att inte ha för lång lina ute bara.
Eller så funkar dom även bra för havsöringsfiske på kusten och kör då med intermediate-lina i typisk streamer-hemtagning med varierande ryck.

Flugfiske Nytt år nya flugbindningsträffar på klubben

Vi fick även ett tips av en annan medlem om ett medel för fluglinan – ”Armor All Protectant Blank”. Man tar medlet på en svamp och smörjer in hela linan och sen väntar man någon timme (eller varför inte över natten) och polerar bort överflödigt material. Detta gör att fluglinan tål solen och spricker mindre men framför allt så blir den halare och man ökar kastlängden.
Medlet finns ofta på mackar och även på Kama fritid. Den har funnits på Jula, n men jag hittar den inte i deras sortiment så dom kanske har slutat med den.

OBS! Efter påpekande av David i kommentarerna (se nedan inlägget) så kan vi konstatera att detta medel är skadligt för vattenlevande organismer. Vi rekommenderar alltså inte längre detta medel för att hålla fluglinan fräsch, snarare tvärtom – håll er borta från detta medel!

Flugfiske Nytt år nya flugbindningsträffar på klubben

Publicerat i flugfiske Flugbindning | Etiketter flugfiske , , , | 7 kommentar

Mest gillade inläggen under 2012

Vi fortsätter sammansfattningen av 2012 med de mest gillade inläggen.
Varje inlägg vi publicerar här på DS Flugfiske har en egen ”Gilla”-knapp som alla kan klicka på. Detta är ett utmärkt sätt för oss att se vad som uppskattas mest av det vi lägger ut och på så sätt se åt vilket håll vi ska driva DS Flugfiske. Gillar du något så ta för vana att klicka på Gilla-knappen så vet vi att just det inlägget uppskattas och kommer på så sätt publicera liknande inlägg.
Missa inte att kommentera inläggen dock – det finns inget som vi uppskattar mer än kommentarer på våra inlägg (jo, förresten, vi gillar att få fisk på torrfluga mer en kommentar ;-).

Av de inlägg som publicerades under 2012 är det följande tio inlägg som fått flest Gilla-markeringar:

 1. Flugbindningsorder
 2. Sanningen om flugfiske – avsnitt 1 i julkalendern 2012
 3. Mystisk kläckning i Lapplandsfjällen
 4. Se Uppdrag granskning från igår!
 5. En liten trip till baltak
 6. Den ultimata flugfiskevagnen?
 7. Film från kvarkasjön!
 8. Premiär i Baltak 2012 – The Movie
 9. Julkalendern 2012 avsnitt 3 – nu var det slut
 10. Avslutningen hos Tiveden flyfish

Till skillnad mot de mest lästa inläggen så syns det i Gilla-markeringarna att det är filmerna som verkar gillas mest. Dock är det inte Haspelmannen eller Norge-filmerna som gillats mest, vilket jag själv trodde innan jag sammanställde denna lista.

Publicerat i flugfiske Övrigt | 3 kommentar

Populäraste inläggen under året

Då är 2012 över och vi kan summera en säsong som var fylld av besvikelser och glädje. 2012 blev inte riktigt så bra som vi hoppades på för ett år sedan (men vilket fiskeår blir det egentligen?). Samuel lyckades inte att ta någon fisk i sjö trots massvis med försök, jag lyckades inte persa i öring när vi var iväg i Norge osv. osv. En sak som vi däremot lyckades med var att släppa de filmer och videor vi hade planerat – hoppas att ni har uppskattat dessa då det ligger otaliga timmars arbete och pengar bakom dem!

Tänkte summera DS flugfiskes 2012-säsong med lite listor och statistik.

Mest lästa inlägg under 2012 (oavsett när inlägget är publicerat)

 1. Danica och Vulgataspecial
 2. Flugbindning: Harörenymf
 3. Baetis Rhodani
 4. Lite höstflugor
 5. Flugor för fjället – F Fly
 6. Flugor för fjället – Red Tag
 7. Rackelhanen – variant
 8. Flugbindning: Tjecknymfer
 9. Flugor för fjället – Fjällåsländan
 10. Norge (Renaälven, Glomma, Femundsälven, Sondre Osa etc.) -09

Nästan alla inlägg av de som är mest lästa är publicerade under 2011. Tittar man på de inlägg som publicerats under 2012 med mest genomsnittligt antal läsningar per dag så får vi istället nedanstående lista.

Mest lästa inlägg som publicerats under 2012

 1. Aldrig utan min foam puppa!
 2. Rackelhanen – variant
 3. Film från kvarkasjön!
 4. TF-puppan!
 5. Bind en giftig Corixa
 6. Spent-Spinner
 7. Skalbaggemönster
 8. Daniels Husmask 2012
 9. Gul forsslända i catskill-style
 10. Äggflugan (romkorn)
Publicerat i flugfiske Övrigt | 3 kommentar

Årskrönikan 2012!!

Ja nu kommer sista delen på vår julkalender 2012, den så efterlängtade årskrönikan där vi får se på alla galenheter och bloopers som vi lyckas åstadkomma under året.
Men vi kommer som vanligt börja med att få en inblick i hur julen har varit och tända det fjärde flugfiskeljuset Rödingens ljus!
Så vi på DSflugfiske vill med detta önska er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

Publicerat i flugfiske Flugfiskefilmer, Övrigt | Etiketter flugfiske , | 1 kommentar