Se Uppdrag granskning från igår!

Väldigt ovanligt att vi tar upp politiska frågor eller andra ämnen som kan anses känsliga – fullt avsiktligt bör påpekas då vi vill att denna sida ska handla om flugfiske och det som hör det till. Men rekommenderar att ni tar 57 minuter av er tid och tittar på Uppdrag granskning som sändes igår och som finns att se på Svt Play här: http://www.svtplay.se/video/596413/del-13

Flugfiske Se Uppdrag granskning från igår!

Handlar om påverkan vi gjort på laxfisket i Sverige iom. vattenkraften, fritidsfiske för husbehov osv. Fram för allt är det intressant att vattenkraften ifrågasätts vilket inte är vanligt i så här pass publika sammanhang. Programmet är naturligtvis starkt kritiskt men ger en hyfsat nyanserad bild av läget, och ger de olika sidorna möjlighet att kommentera kritiken tycker jag. Christer Borg från Älvräddarna gör ett stabilt och sakligt intryck.
Det var på tiden att det även lyfts fram att sportfiskeindustin kan omsätta mer pengar och jobb än den industriella fiskeindustrin också – det är verkligen inte på tapeten varje dag. Spännande att de backar upp det med faktiska projekt både i Skottland och Florida (och även andra projekt i Mexiko, Panama osv nämns) där man räknat på det ekonomiskt och ser en vinning i att fokusera på att ge ett hållbart fiske och ge plats för ett riktat sportfiske.



Det här inlägget postades i Övrigt och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar till Se Uppdrag granskning från igår!

  1. Fredrik Hägg via Facebook skriver:

    Kolla in detta och sprid budskapet! Man blir förbannad.