Bind en giftig Corixa

Flugfiskesäsongen är över för oss sedan en tid tillbaka, så nu går vi istället in i flugbindningssäsongen. Vi har ett gäng filmer med några av våra favoritmönster på gång som vi kommer att publicera löpande under hösten och vintern. Vi startar med en Corixa – ett mönster som fungerat väldigt bra hos Tiveden flyfish under de säsonger vi fiskat där. Öringen som jag tog i Kvarkasjön i filmen som vi la ut för drygt en vecka sedan togs på en Corixa – när inget annat fungerade.

Vi har fått en hel del feedback på att ni tittare vill veta mer om hur man fiskar med de flugor vi binder. Ert ord är ju vår lag, så från och med nu försöker vi även att ta med lite mer extramaterial runt flugan (hur/när du fiskar den, nått klipp på när vi får fisk på den osv.). Kommentera gärna vad ni tycker och om ni har frågor eller förslag på hur vi kan förbättra oss ytterligare!Det här inlägget postades i Flugbindning och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar till Bind en giftig Corixa

  1. Riktigt trevlig film! Bra initiativ att lägga in användning och resultat också :) härlig inspiration – vill sätta mig vid städet med en gång!

  2. Kul att höra! Vi har fått en del frågor om flugorna så tänkte att det var lika bra att ta med från början hur de fiskas. Förslag på förbättringar mottages alltid!

  3. Leif gideback skriver:

    Corixan, skalbagge en och samma film har det blivit fel ??.

    • Daniel skriver:

      Väldigt skumt! Visade först baggen, men nu är det corixan igen….