Månadsarkiv: november 2012

Aldrig utan min foam puppa!

Här kommer en imitation av en nattsländepuppa som håller världsklass. En riktigt bra fluga när det kläcker nattsländor i sjön. Även denna fluga har vår gode vän Andreas från tiveden flyfish visat oss.
Han binder flugan med sälhårsdubbing men jag binder här en variant i haröredubbing som visat sig fungera minst lika bra.. Ett måste i flugasken när nattsländor finns i luften

Publicerat i flugfiske Övrigt | 2 kommentar

Se Uppdrag granskning från igår!

Väldigt ovanligt att vi tar upp politiska frågor eller andra ämnen som kan anses känsliga – fullt avsiktligt bör påpekas då vi vill att denna sida ska handla om flugfiske och det som hör det till. Men rekommenderar att ni tar 57 minuter av er tid och tittar på Uppdrag granskning som sändes igår och som finns att se på Svt Play här: http://www.svtplay.se/video/596413/del-13

Flugfiske Se Uppdrag granskning från igår!

Handlar om påverkan vi gjort på laxfisket i Sverige iom. vattenkraften, fritidsfiske för husbehov osv. Fram för allt är det intressant att vattenkraften ifrågasätts vilket inte är vanligt i så här pass publika sammanhang. Programmet är naturligtvis starkt kritiskt men ger en hyfsat nyanserad bild av läget, och ger de olika sidorna möjlighet att kommentera kritiken tycker jag. Christer Borg från Älvräddarna gör ett stabilt och sakligt intryck.
Det var på tiden att det även lyfts fram att sportfiskeindustin kan omsätta mer pengar och jobb än den industriella fiskeindustrin också – det är verkligen inte på tapeten varje dag. Spännande att de backar upp det med faktiska projekt både i Skottland och Florida (och även andra projekt i Mexiko, Panama osv nämns) där man räknat på det ekonomiskt och ser en vinning i att fokusera på att ge ett hållbart fiske och ge plats för ett riktat sportfiske.

Publicerat i flugfiske Övrigt | Etiketter flugfiske | 2 kommentar

Skalbaggemönster

Dags för nästa flugbindningsvideo. Denna gång en riktig höstfluga – Skalbagge!
Vi fiskar denna i sjö under hösten efter öring och regnbåge. Antingen liggandes still med små sporadiska ryckningar för att locka till sig fisken eller så tar vi hem den sakta.

Publicerat i flugfiske Flugbindning | Etiketter flugfiske , , | Kommentering avstängd

TF-puppan!

här kommer ännu ett giftigt mönster för -sensommar och höstfisket. En riktigt bra imitation av en nattsländepuppa på sin väg upp till ytan. Det var när vi testfiskade i Tiveden-Flyfishs sjöar som vi första gången kom i kontakt med flugan där av namnet TF-puppan. Och det var den och foam-puppan som gjorde att våran helg där blev så fantastiskt bra. Jag kommer snart ut med bindbeskrivning av foam-puppan med.
Fiska den med en sakta handtvist eller små små knyckar.

Publicerat i flugfiske Flugbindning | Etiketter flugfiske , , , | Kommentering avstängd

Bind en giftig Corixa

Flugfiskesäsongen är över för oss sedan en tid tillbaka, så nu går vi istället in i flugbindningssäsongen. Vi har ett gäng filmer med några av våra favoritmönster på gång som vi kommer att publicera löpande under hösten och vintern. Vi startar med en Corixa – ett mönster som fungerat väldigt bra hos Tiveden flyfish under de säsonger vi fiskat där. Öringen som jag tog i Kvarkasjön i filmen som vi la ut för drygt en vecka sedan togs på en Corixa – när inget annat fungerade.

Vi har fått en hel del feedback på att ni tittare vill veta mer om hur man fiskar med de flugor vi binder. Ert ord är ju vår lag, så från och med nu försöker vi även att ta med lite mer extramaterial runt flugan (hur/när du fiskar den, nått klipp på när vi får fisk på den osv.). Kommentera gärna vad ni tycker och om ni har frågor eller förslag på hur vi kan förbättra oss ytterligare!

Publicerat i flugfiske Flugbindning | Etiketter flugfiske , , , | 4 kommentar