Avslutningen hos Tiveden flyfish

För oss är nu flugfiskesäsongen officiellt över – sista passet är gjort!
Tiveden bjöd på förhållanden som åtminstone på pappret var perfekta – skinande sol som värmde på under hela dagen och relativt lite vind. Som alltid med fiske så fungerar det inte alltid som vi flugfiskare önskar.
Vi började i Stora sjön – sjön som för oss inneburit ”fiskgaranti”. Riktigt så blev det inte denna gång. Trots massor av mat på ytan vägrade fisken gå upp och visa sig. Blev en del blindfiske men snabbt började man misströsta.
Vi slank ner till flytringssjön och lyckades direkt hitta vakande fisk (och en fin ”steady raiser” var de också!) – hoppet tändes och efter en snabb sten-sax-påse (eller som vi brukar köra: Danica-Öring-Flugfiskare) fick Samuel chansen. Känslan var att han gjorde allt rätt, smög försiktigt, näst intill perfekt kast och inga omkast. Men vaken dom dog direkt.

Som tur var fortsatte dem dock i flytringssjön. Vad som inte var riktigt lika tur var att vi båda fortsatte att sumpa våra chanser, kändes dock som att det snarare var flugvalet än presentationen så vi bytte flugor i ett hissnande tempo – och blev hungriga på kuppen. Så det blev tillbaka den lååånga vägen till bilen och fram med grillen. På vägen mötte vi Elving – en mycket trevlig man som besökte Tiveden flyfish för första gången. Precis som oss hade han otur (något annat kan det ju inte vara…) med fisket och hade inte sett speciellt mycket aktivitet i Stora sjön där han höll hus. Men tack Elving för pratstunden och tipsen på fina ställen i Sverige!
Som vanligt var det grillkorv och Cola på menyn – mumma! Är det någon som önskar en smidig grill så finns det numera en vid parkeringen i södra delen av Stora sjön… Tänk på oss när ni grillar korven på den bara!

Efter lite mat i magen bar det iväg till Lilla sjön. Där hejade vi på Martin som verkade haft ett riktigt bra fiske någon timme tidigare, men det hade dött ut sedan dess. Men strax efter att Martin dragit vidare mot flytringssjön började det vaka – sporadiskt men ändock. Återigen vägrade fisken ta det vi valde ut i boxarna. Jag (Daniel) var ute efter Bäckröding i lilla sjön då det saknas i min fiskejournal. Så det fick bli sista utvägen – ”en fluga jag bundit själv”. I vårt fall är det lite som i Harry Potter med ”you know who”, ”en fluga jag bundit själv” är den typ av fluga man inte vill prata högt om – Streamern…
På med en grön-röd variant av ”en fluga jag bundit själv” och jag började dänga. Det krävdes inte många kast innan den satt där – en SJUUUUKT fin Bäckröding. Snudd på drömfisk för min del – fet och röd Bäckröding på runt kilot. Som tur var fick vi hela alltet på film – så det kommer inom kort!

Det blev en avslutande sväng tillbaka till flytringssjön. Men Samuel fick i år se sig besegrad – 0 fiskar på fluga i sjö blev det i år – oerhört bittert naturligtvis. Själv är jag rädd att han kommer totaldominera nästa säsong istället – i nuläget är han nästan att jag unnar honom det… men bara nästan.

Håll utkik efter filmerna som vi kommer släppa inom kort från förra veckans fiske i Hökensås och nu också på drömbäckrödingen i Tiveden!Det här inlägget postades i Tiveden och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

6 svar till Avslutningen hos Tiveden flyfish

  1. Ser fram mot att se filmen. :-)

  2. ni borde kolla upp sunnedamm !!! kanon fint ställe med fisk från 2 kg upp til 6-7 … tog en fin båge idag på 4+ idag

  3. 佩服,佩服,可以转载吗?

  4. Sunnedamm o all ära, gillar den. Men det e inte den, där…

  5. Det e det bästa vi har här hemma,

  6. 分析的很透彻,很欣赏你的看法,学习了。