Månadsarkiv: oktober 2012

Film från kvarkasjön!

Ja nu hade ju jag (Samuel) tänkt att komma ut på lite sent höstfiske här i förra veckan men det tog en helt annan vändning för mig.  Jag kan glädjande berätta att jag fick en dotter den 16.e oktober!! Så nu tar det väl bara några år innan jag kan köpa ett litet rosa flugspö till min lilla flicka =) Så nu tar det väl en liten stund tills jag står vid vattnet igen.

Jag passar iallafall på att lägga ut videon från vårat fiske i Kvarkasjön i Hökensås för ett tag sen..

Flugfiske Film från kvarkasjön!
Här har vi en blivande flugfiskedrottning!!

Publicerat i flugfiske Flugfiskefilmer, Övrigt | Etiketter flugfiske , , | 12 kommentar

Avslutningen hos Tiveden flyfish

För oss är nu flugfiskesäsongen officiellt över – sista passet är gjort!
Tiveden bjöd på förhållanden som åtminstone på pappret var perfekta – skinande sol som värmde på under hela dagen och relativt lite vind. Som alltid med fiske så fungerar det inte alltid som vi flugfiskare önskar.
Vi började i Stora sjön – sjön som för oss inneburit ”fiskgaranti”. Riktigt så blev det inte denna gång. Trots massor av mat på ytan vägrade fisken gå upp och visa sig. Blev en del blindfiske men snabbt började man misströsta.
Vi slank ner till flytringssjön och lyckades direkt hitta vakande fisk (och en fin ”steady raiser” var de också!) – hoppet tändes och efter en snabb sten-sax-påse (eller som vi brukar köra: Danica-Öring-Flugfiskare) fick Samuel chansen. Känslan var att han gjorde allt rätt, smög försiktigt, näst intill perfekt kast och inga omkast. Men vaken dom dog direkt.

Som tur var fortsatte dem dock i flytringssjön. Vad som inte var riktigt lika tur var att vi båda fortsatte att sumpa våra chanser, kändes dock som att det snarare var flugvalet än presentationen så vi bytte flugor i ett hissnande tempo – och blev hungriga på kuppen. Så det blev tillbaka den lååånga vägen till bilen och fram med grillen. På vägen mötte vi Elving – en mycket trevlig man som besökte Tiveden flyfish för första gången. Precis som oss hade han otur (något annat kan det ju inte vara…) med fisket och hade inte sett speciellt mycket aktivitet i Stora sjön där han höll hus. Men tack Elving för pratstunden och tipsen på fina ställen i Sverige!
Som vanligt var det grillkorv och Cola på menyn – mumma! Är det någon som önskar en smidig grill så finns det numera en vid parkeringen i södra delen av Stora sjön… Tänk på oss när ni grillar korven på den bara!

Efter lite mat i magen bar det iväg till Lilla sjön. Där hejade vi på Martin som verkade haft ett riktigt bra fiske någon timme tidigare, men det hade dött ut sedan dess. Men strax efter att Martin dragit vidare mot flytringssjön började det vaka – sporadiskt men ändock. Återigen vägrade fisken ta det vi valde ut i boxarna. Jag (Daniel) var ute efter Bäckröding i lilla sjön då det saknas i min fiskejournal. Så det fick bli sista utvägen – ”en fluga jag bundit själv”. I vårt fall är det lite som i Harry Potter med ”you know who”, ”en fluga jag bundit själv” är den typ av fluga man inte vill prata högt om – Streamern…
På med en grön-röd variant av ”en fluga jag bundit själv” och jag började dänga. Det krävdes inte många kast innan den satt där – en SJUUUUKT fin Bäckröding. Snudd på drömfisk för min del – fet och röd Bäckröding på runt kilot. Som tur var fick vi hela alltet på film – så det kommer inom kort!

Det blev en avslutande sväng tillbaka till flytringssjön. Men Samuel fick i år se sig besegrad – 0 fiskar på fluga i sjö blev det i år – oerhört bittert naturligtvis. Själv är jag rädd att han kommer totaldominera nästa säsong istället – i nuläget är han nästan att jag unnar honom det… men bara nästan.

Håll utkik efter filmerna som vi kommer släppa inom kort från förra veckans fiske i Hökensås och nu också på drömbäckrödingen i Tiveden!

Publicerat i flugfiske Tiveden | Etiketter flugfiske , , | 6 kommentar

Tragik i allra högsta grad!!

Man får helt enkelt medge att årets sjöfiskande har varit katastrofalt. De få gånger vi har fiskat i sjö detta år har vi tajmat helt fel. Vädret har varit under all kritik och fisket kanske ännu sämre. Jag har inte fått en enda fisk, i sjö, i år, bortsett från någon abborre men daniel har nog alltid lyckats att knipa minst en varje gång iallafall.

Nu i helgen som var åkte vi till Hökensås, närmare bestämt Kvarkasjön, för att testa höstfisket efter öring där. Sjön var väldigt fin men regnet, som fick oss att spendera mkt tid i bilen, va inte lika härligt. Vi såg nått enstaka vak men kände inget. Det fick bli en tidig lunch på restaurangen i Hökensås för att vänta ut regnet lite. Framåt eftermiddagen blev det uppehåll och hyfsat vindstilla på sina ställen men vaken var fortfarande väldigt sällsynta. vi försökte med det mesta som vanligt, Baggar, bärfisar, myror, diverse nattsländor, nattsländepuppor, fjädermygg, lång 0,12 tafs men Öringen verkade inte vilja ta våra flugor. Vi började bli väldigt deppiga och började prata om orangea stremers och rosa wollybaggers.. Ush det skar som knivar inombords.
Tillslut tog Daniel fram sitt ess ur rockärmen och visade upp en förtyngd corixa. Och med denna tog det inte lång tid innan han fick ett snabbt hugg. Jag försökte övertala Daniel att det antagligen bara var botten men efter några kast satt den där. En vacker liten öring i halvkilos klassen och jag i min glädje över Daniels fisk utbrast: Det är ju FAN att du alltid ska lyckas få en fisk!!…. Jo så missnöjd var jag på mitt sjöfiske, hittills i år, att jag knappt kunde vara glad för Daniels skull. Han som alltid tyckas få en fisk i sista sekunderna.
men men det var ju skoj för han. Vi hade tänkt att göra en liten film om detta men tyvärr fick vi ju typ inget material till det men jag ska se om det inte går att knåpa ihop en liten kort kortfilm iallafall.

Till helgen så bär det av till Tiveden Flyfish och jag hoppas verkligen att jag ska få en rickig revansch på mitt dåliga sjöfiske i år…

 

Publicerat i flugfiske Hökensås, Öring, torrflugefiske | Etiketter flugfiske , , , , | 3 kommentar