Ephemera Danica och Vulgata 2012

Flugfiske Ephemera Danica och Vulgata 2012

Ephemera vulgata

Vi börjar närma oss tidpunkten på året då Danican och Vulgatan kläcker i Sverige – det är nog inte mer än några veckor kvar på sina håll. Så det börjar bli hög tid att förbereda boxarna med nymfer, kläckare, dun och spent spinner. Förra året skrev vi en Danica och Vulgata-special som är vårt överlägset mest lästa inlägg på bloggen sedan vi startade 2008. Då det verkade ”poppis” tänkte vi att nu när vi närmar oss samma tid på året så gör vi en sammanfattning om Danica och Vulgataspecialen från förra året och kör lite av en favorit i repris.

För att läsa mer om sländorna Ephemera Vulgata och Ephemera Danica hänvisar vi till förra årets Danica och Vulgataspecial.

Precis som förra året så uppmanar vi alla att skicka in era observationer av Danica och Vulgatan. På så sätt kan vi se när kläckningarna kommer igång och var i Sverige det kläcker just nu. Kommentera här eller på vår Facebook-sida om du sett eller hört något om kläckningar.

Flugbindningsvideor för flugor vi använder vid Danica och Vulgatafisket

Ephemera Danica/Vulgata Nymf

Ephemera Danica/Vulgata Kläckare

Ephemera Danica/Vulgata Dun

Spent spinner vi använderDet här inlägget postades i Flugbindning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

6 svar till Ephemera Danica och Vulgata 2012

  1. Hade vulgata premiär i lördags i klubbsjön, helt sjukt roligt. Det fantastiska var att både beatis och vulgata kläckte samtidigt!

  2. Var är det någonstans i vårt land?

  3. I Mölndal, vår klubbsjö är extremt tidig och har en massiv kläckning varje år, väldigt fint vatten

  4. Enligt uppgift har Vulgatan börjat kläcka i Hökensås nu också…

  5. Mathias Wiklander via Facebook skriver:

    Ja var utaför Lycksele i helgen och där kläckte vulgata.

  6. Tack Mathias Wiklander!