Daniels Husmask 2012

Så var det onsdag igen och dags för nästa flugmönster för i år.
Skulle vi lista våra absoluta favoritflugor för fiske i Baltak hamnar husmaskarna högt på listan – husmasken lyckas alltid producera gung i spöt oavsett vilka förhållanden det är! Det här året tänkte jag förnya mig och kör i år med ett nytt husmaskmönster i nymfasken.
Mönstret binds med en hel del intressanta tekniker – bland annat används J:sons DBP (Detached Body Pin) och i slutet så bränner vi kroppen för att få ”husmask-känslan” på huset.

Har du ingen DBP från J:son så går det alldeles utmärkt att använda t.ex. en dubbingnål istället när du binder denna fluga!

Flugfiske Daniels Husmask 2012

Som bonus så bjuder vi på lite ”extramaterial” denna gång i form av en video där jag beskriver vad jag använder för material i dubbingmixen som används för ”Daniels Husmask 2012″. Sorry för att det inte blev helt hundra i fokus, men tyckte det var bättre att lägga ut den ändå än att sitta och hålla på den…Det här inlägget postades i Flugbindning, Flugfiskefilmer och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar till Daniels Husmask 2012

 1. Jonas Fägerhag skriver:

  Hej Daniel! Jättefin fluga, husmask funkar alltid i Baltak! En kommentar bara, jag har själv bränt en del kroppar och eftersom dom flesta färgerna försvinner (blir svart/brunt) när man bränner är min erfarenhet att man inte behöver blanda så mycket olika färger i mixen.
  Jonas

  • Daniel skriver:

   Ja husmaskarna är grymt effektiva i Baltak!
   Håller med dig ang. färgerna. Anledningen till att jag kör så pass många färger är att jag även bundit varianter där jag skrapat bort det svarta som bildas när man bränner. I de fallen så framträder färgerna tydligare och då gillar jag strukturen som blir – säkerligen helt oviktigt för fisken dock!
   /Daniel

 2. Henrik skriver:

  Tjena. Jag har själv experimenterat lite med brända kroppar på husmaskar och ville bara tipsa om att korta bitar polygarn dubbat i ögla blir absolut bäst efter man har bränt, enligt mig iaf. Det blir väldigt hållbart och snyggt. Om man börjar med ganska korta fibrer så behöver man inte bränna ner dom så mycket och färgerna kan på så sätt bevaras väldigt bra.

 3. John skriver:

  Hej! Jag är väldigt ny i flugfiske och nu under vintertiden bestämde jag mig för att binda flugor. Grymt kul och ett stort tack till er. Mycket lärorikt och bra steg för steg. Jag vet att det kommit upp tidigare, men lägg gärna in mer om hur/när/och sånt man ska fiska dom med, vilka vatten etc, och gärna vilka fiskar man fiskar på de olika flugorna så nybörjare som mig själv kan lära sig mer , tack på förhand! Och skitfiske på er alla

  • Daniel skriver:

   Kul att kunna hjälpa till!
   Vi försöker ta med mer info om hur, när och var vi fiskar med de olika flugorna vi binder i de nya filmerna vi gör då många efterfrågat precis detta.