Månadsarkiv: mars 2012

Gul forsslända i catskill-style

Nu kommer äntligen årets första flugbindningsvideo ut. I denna så binder jag en gul forsslända i catskill-style.
Denna fluga fungerar strålande i lite mer turbulent vatten där den kan dansa fint ner för strömmarna. Det var en god vän i fiskeklubben som visade mig detta mönster på en av våra klubbträffar. Och han hade haft väldigt bra fiske med denna fluga i vår lilla klubb-å under förra året. Så det ska bi intressant om det går hem lika bra i år.
Nu när den första bindningsvideon är ute så hoppas vi på att hålla igång och släppa videor kontinuerligt under hela våren. Så titta och njut.

Publicerat i flugfiske Flugbindning, Övrigt, torrflugefiske | Etiketter flugfiske , , , , | 9 kommentar

Haspelmannen recenserad på Voodoofilm

Voodoo film recenserade nyligen vår film Haspelmannen. Tittarna på Voodoo film är ju inte riktigt vår primära målgrupp och därför väldigt kul att läsa vad som skrivs om Haspelmannen från ett helt annat perspektiv än vad vi normalt läser. För att vara en person som inte fiskar som recensent så tycker jag att recensionen är förvånande positiv och 3 av 5 stjärnor är mer än godkänt!
Så här skriver Voodoo film om Haspelmannen:

Haspelmannen – En flugfiskefilm från DS flugfiske ★★★
Regi: Daniel Eriksson och Samuel Söderström • 34 min • Upplagd 8 mar 2012

Jag ska ju egentligen försöka få till lockande rubriker, men ja, ibland blir det inte bättre än det som redan står där. Haspelsmannen – en flugfiskefilm! Man måste ju kolla på det.

34 minuter senare sitter man där och inser att ja, jag har faktiskt sett 34 minuter flugfiskfilm! Vad hände?

Jo, det ska jag tala om. Det som precis hände var att en film spelades upp framför ögonen på mig som var enkel, informativ, snygg, humoristisk och faktiskt rätt så spännande. Att blanda in en subplot med en lokal sägen var verkligen pricken över i. Sen kan man klaga på att ljudet var sådär ibland och att det kanske blev lite långrandigt till och från.

Men hej, jag har precis sett en 34 minuter lång film om flugfiske, och jag fiskar inte ens själv.

Thobias Hoffmén, filmredaktör

Flugfiske Haspelmannen recenserad på Voodoofilm
Voodoo film är Sveriges största sida för filmare med över 13 000 medlemmar. Läs hela recensionen och besök Voodoo film här.

Publicerat i flugfiske Flugfiskefilmer, Övrigt | Etiketter flugfiske , | Kommentering avstängd

Best of Youtube & Vimeo: The best of Bård og Lars på fisketur

Jag hoppas att inte någon där ute har missat dessa två helsköna norrmän. På fiske tur med Bård o Lars är i mitt tycke den bästa flugfiskeserien som visats på tv. Grymt bra blandning av humor och fint fiske. Här är en väldigt kort ihopklippning av denna grymma serie.

Publicerat i flugfiske Övrigt | Etiketter flugfiske , , | Kommentering avstängd

Vårt nya projekt!!

I sommar tänkte vi åka en sväng runt med husvagn här i norden. Men för att kunna göra detta är det ju läge att ha en husvagn. Och det har vi skaffat oss en!
Och tanken är att det ska bli den ultimata DSflugfiske-husvagnen. Och att bygga om och måla blir första projektet med vagnen. Det kommer vi att börja med i påsk och vi kommer naturligtvis dokumentera och lägga upp på bloggen. Men vi börjar med lite bilder på hur vagnen ser ut innan våran extreme makeover.

Flugfiske Vårt nya projekt!!

Flugfiske Vårt nya projekt!!

Flugfiske Vårt nya projekt!!

En riktig pärla!! Jag kommer att fylla på med mer bilder från inne i vagnen med.

Publicerat i flugfiske Övrigt, resor | Etiketter flugfiske , , | 6 kommentar

Best of Youtube & Vimeo: Fly Fishing is a Joke

En lite rolig synpunkt från en som spenderar hela dagarna på att titta på olika flugfiskare. Kanske försöker vara lite för filosofisk ibland bara.

Publicerat i flugfiske Övrigt | Etiketter flugfiske , , | 1 kommentar