Flugbindingsträff

I en av klubbarna jag är med i har vi regelbundna träffar varannan vecka. Det blir oftast flugbindning då. Det är alltid en väldigt trevlig tillställning där man får lära sig nya mönster, träffa andra flugfiskenördar och dricka gott kaffe. Nu i veckan var det första träffen för i år och då passade vi på att lära oss ett par fina mönster inför säsongen. Det var verkligen en massiv kläckning av gul forsslända i vår å förra året och många i klubben hade haft ett riktigt bra fiske med imitationer av dessa. Så vår flugbindare för dagen valde att visa oss två mönster av dessa.
Det blev en ”färdig kläckt” dagslända i sann catskill anda och en lättbunden spentspinner. Jag kommer inom kort att lägga ut en bindnings video på vardera fluga så håll utkik på bloggen.

Flugfiske Flugbindingsträff
Denna catskill fluga är perfekt i lite med strömmande partier där den dansar fint på ytan.

Flugfiske Flugbindingsträff
En mycket fin och lättbunden spentspinner, perfekt fluga i lugnstrycken när kvällningen kommer.Det här inlägget postades i Flugbindning, Klubbån och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar till Flugbindingsträff

 1. Daniel skriver:

  Extremt stort hackel på dunen, är det meningen eller bara ont om hackel i ”rätt” storlek?

 2. Samuel skriver:

  Det ska vara så. Materialet är alltid det exakt rätta när det är Johan som instruerar. Jag var själv lie förvånad över det stora hacklet men enligt han så ska stråna vara i samma längd som kroken på dessa flugor.

 3. Samuel skriver:

  Tror att den är bäst att fiska som spinner när sländorna dansar sig ner över vatten ytan för att lägga ägg. men den fungerar säkert bra som dun med.

 4. Daniel skriver:

  Vad är det för hackel förresten?
  Man borde verkligen komma igång med att binda lite flugor inför säsongen snart… är ju så sjukt mycket nu i vinter/vår känns de som så lika bra att börja tidigt i år för att hinna…

 5. Samuel skriver:

  Tupp nacke i gul/svart grizzly. Men det funkar utmärkt med vit/svart med. Det beiga sadelhacklet borde fungera fint. För vingen går väl de flästa fjädrarna.