Månadsarkiv: januari 2012

DS Flugfiske i Vak

Flugfiske DS Flugfiske i VakMissa inte artikeln i det otroligt aktiva norska flugfiskemagasinet Vak om DS Flugfiske och Haspelmannen. Artikeln tar upp bakgrunden till Haspelmannen och våra tankar kring distribution av flugfiskefilm etc. Jag fick en hel del frågor från redaktionen på Vak, och svarade lite luddigt på det mesta. Men slutresultatet blev riktigt bra och fick fram det vi ville få fram på ett bra sätt! Artikeln hittar du här!

Man börjar få lite kalla fötter. Hela den här grejen med Haspelmannen blev betydligt större än vad vi tänkt oss och vi har synts på en massa olika ställen på nätet. Vilket i sig är jättepositivt, men förväntningarna känns skyhöga! Hoppas att filmen håller för det…

Publicerat i flugfiske Övrigt | Etiketter flugfiske , | Kommentering avstängd

Ännu en helg med redigering.

I helgen blev det en tur upp till Stockholm igen. Denna gång för att finslipa det sista på Haspelmannen och för att sätta igång och kolla på våra två andra filmer som ska släppas under året. Det blev en mycket trevlig helg, med en massa fiskesnack och en del planering inför sommaren. Vi kollade igenom Haspelmannen en gång till och skrev ner vad som behövdes finslipas innan släppet. Vi kände oss båda väldigt mätta på denna film och det ska bli skönt att färdigställa den och sen släppa ut den till er tittare. Det har varit en lång resa med filmen och vi känner att vi utvecklas hela tiden och det är väldigt kul. Vi vill därför tacka så mycket för all positiv respons på det vi gör. Det får oss att vilja bli ännu bättre.

Vi vill också passa på att utbringa ett särskilt tack till Flugbindning.com för att dom valt att stödja vårt projekt under detta år. Mycket fin sida för oss som gillar flugbindning och det är riktigt roligt att ha er med.

Flugfiske Ännu en helg med redigering.

Publicerat i flugfiske Flugfiskefilmer, Övrigt | Etiketter flugfiske , , , , | 1 kommentar

Best of Youtube & Vimeo: The Kodiak Project

Nästa film i serien om flugfiskefilmer på Youtube och Vimeo är ”The Kodiak Project”. Riktigt schyssta bilder och några riktigt fina regnbågar – man blir sugen på att dra till Alaska! Synd att filmen inte finns i HD dock…

Publicerat i flugfiske Flugfiskefilmer | Etiketter flugfiske | Kommentering avstängd

Flugbindingsträff

I en av klubbarna jag är med i har vi regelbundna träffar varannan vecka. Det blir oftast flugbindning då. Det är alltid en väldigt trevlig tillställning där man får lära sig nya mönster, träffa andra flugfiskenördar och dricka gott kaffe. Nu i veckan var det första träffen för i år och då passade vi på att lära oss ett par fina mönster inför säsongen. Det var verkligen en massiv kläckning av gul forsslända i vår å förra året och många i klubben hade haft ett riktigt bra fiske med imitationer av dessa. Så vår flugbindare för dagen valde att visa oss två mönster av dessa.
Det blev en ”färdig kläckt” dagslända i sann catskill anda och en lättbunden spentspinner. Jag kommer inom kort att lägga ut en bindnings video på vardera fluga så håll utkik på bloggen.

Flugfiske Flugbindingsträff
Denna catskill fluga är perfekt i lite med strömmande partier där den dansar fint på ytan.

Flugfiske Flugbindingsträff
En mycket fin och lättbunden spentspinner, perfekt fluga i lugnstrycken när kvällningen kommer.

Publicerat i flugfiske Flugbindning, Klubbån | Etiketter flugfiske , , , , , | 5 kommentar

Best of Youtube & Vimeo: Tom’s Tarpon: Fly Fishing For Tarpon

Här kommer nästa film i Best of-serien! Tom’s Tarpon: Fly Fishing For Tarpon är en kortdokumentär om Tom som ska fånga sin första Tarpon. Ger en inblick i hur ”lätt” det är…

Publicerat i flugfiske Flugfiskefilmer | Etiketter flugfiske | Kommentering avstängd

Nytt samarbete med Vision och Flydressing!

Flugfiske Nytt samarbete med Vision och Flydressing!Vi är glada att få presentera vårt nya samarbete med Flydressing och Vision!
Som ni alla vet så är dessa märken en stor del av den svenska flugfiskemarknaden. Det känns väldigt roligt att dom vill stötta oss i våra projekt!
Vi har haft lite samarbete med Flydressing och Vision tidigare i höstas, då dom sponsrade vår 100-likes tävling på Facebook med en sprillans ny Koma Plus flugrulle.
Flugfiske Nytt samarbete med Vision och Flydressing!Det ska bli mycket roligt och spännande att se vad detta samarbete kan leda till, vi hoppas och tror att vi båda parter kommer att kunna dra stor nytta av samarbetet.

Vi tackar Flydressing och Vision så mycket för stödet.

Publicerat i flugfiske Övrigt | Etiketter flugfiske , | 3 kommentar

Världspremiär av Haspelmannen på minimässan Flugfiskets Mästare

Flugfiske Världspremiär av Haspelmannen på minimässan Flugfiskets MästareLördagen den 18 februari klockan 13.30 blir det världspremiär av Haspelmannen på minimässan Flugfiskets mästare i Halmstad!
Detta år är minimässan Flugfiskets mästare över två dagar, så Haspelmannen visas även samma tid på söndagen den 19 februari.

Filmen visas på bioduk vilket är extra kul!

Bifogat nedan är hela programmet för Flugfiskets mästare.

Program Flugfiskets Mästare 2012

Ni som missat trailern för Hapselmannen hittar den här.

Publicerat i flugfiske Övrigt | Etiketter flugfiske , | 1 kommentar

Best of Youtube & Vimeo: A Backyard in Nowhere

Äntligen lite nordiskt på best of-listan! Grymt trailer för filmen ”A Backyard in Nowhere” där våra grannar fiskar gädda i Alaska.
Filmen går att beställa på flyfishingwestern.com.

Publicerat i flugfiske Flugfiskefilmer, Gädda | Etiketter flugfiske | 2 kommentar

Haspelmannen Official trailer (Horror version)

Ja, den här trailern har vi sugit på ett bra tag, men nu är äntligen första bilderna från vår kommande film Haspelmannen publicerad på Youtube.
Vi spelade in denna film tidigt i våras hos Tiveden Flyfish och är nog den film vi gjort som är mest genomarbetad med ett genomarbetat manus och mycket förberedelser. Vårt mål var att göra något som stod ut bland alla de flugfiskefilmer som produceras samtidigt som vi ville behålla vår stil med mycket humor och värme. Slutresultatet blev en kombination av flugfiske, humor med mycket ironi och skräckfilm. Vill påstå att denna film är helt unik på det sättet.

Kommentera gärna vad ni tycker om konceptet (även om trailern inte avslöjar så mycket…). Och dela gärna vidare videon på era bloggar, facebook, twitter eller liknande! Hjälp oss att sprida denna trailer då vi hoppas att den ska kunna locka till skratt och intresse för det som komma skall…

Publicerat i flugfiske Flugfiskefilmer, Regnbåge, Tiveden | Etiketter flugfiske , | 10 kommentar

Kanske inte den bästa filmen egentligen, men klippet där en enorm öring jagar en mindre öring som tagit en torrfluga är rätt häftigt! Jäklar vilken bjässe det är, och han är inte lite aggresiv heller! Kläckningen av nattsländor är inte dålig heller… Där skulle man vilja tillbringa lite tid.

Publicerat i flugfiske Flugfiskefilmer | Etiketter flugfiske | Kommentering avstängd

Årskrönikan 2011

I denna film avslutar vi vår adventserie genom att tända det fjärde flugfiskeljuset. Ni kommer även att få se en liten snabb tillbakablick på hur vår julafton såg ut. Och sen avslutar vi alltsammans med vår Årskrönika för 2011, med alla våra bloopers och felsägningar från året. Så titta och njut.Och med detta så vill DSflugfiske bara säga: GOTT NYTT ÅR!!

Publicerat i flugfiske Flugfiskefilmer, Övrigt | Etiketter flugfiske , , | Kommentering avstängd