Stora feta öringar!

Vi är inne i november och det brukar betyda öringlek!
Var förbi Aquaria i helgen för ett besök. Hade små förhoppningar – men hoppet är ju det sista som överger en säger de ju – på att få se några öringar i vandringstrappan. Stod länge och spanade inne på Aquaria i ”poolen” dit trappan leder utan att se något – men så hittar man helt plötsligt en fisk. En lite ”mindre” öring i kilosklassen. Och sen en till, och en till under gångbron!
Utanför stod två riktiga bjässar – uppskattningsvis var den större över 5 kilo. Helt oberörda av oss stod de och vaggade lugnt i motströmmen – hade troligtvis inte varit några problem att plocka upp dem om man velat.
Riktigt häftigt att se dessa monster på så nära håll!

Flugfiske Stora feta öringar!

Man måste ändå bli imponerad över att de tar sig upp i en vandringstrappa som inte är bredare än drygt en halvmeter för att vandra ytterligare 30 meter för att komma till rätt lekplats. Det hade varit så mycket enklare att stannat nedanför trappan och lekt där istället – 30 meter fel, de borde väl inte göra något!?
Sjukt att de hittar tillbaka så exakt…

Har ni tid över och befinner er i Stockholm – ta en sväng till Aquaria och förundras av dessa sportfiskarens drömfisk!Det här inlägget postades i Öring, Övrigt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.