Nära till öringlek nu.

Nu är det snart vinter. Och vilken morgon som helst så möts man av besvikelsen över att man får skotta bort en meter snö på garageuppfarten. Och fiske dagarna blir nu färre och färre. En stor anledning till detta är ju att öringen börjar sin lek nu och den är såklart fredad under den tiden. vilket öppnar för en annan upplevelse. Nämligen att smyga ner till den lilla å som rinner genom habo och titta på när vätterns stora öringar går upp för att leka. En mycket trevlig syn. Jag var nere en sväng i söndags men då hade inte det riktigt kommit igång än. Och nu har det regnat en hel del dom senaste dagarna vilket tyvärr gör vattnet grumligare, men jag ska ner imon och titta och hoppas att jag får se något och kanske kan få någon fin bild på leken.

Flugfiske Nära till öringlek nu.
En fin plats för att se öringen hoppa upp för fallet.

Jag var även uppe i klubbsjön en sväng i söndags men kammade noll. Dåligt uppdaterad som jag var så mötte jag en massa bilar vid sjön. Det var visst en klubbträff där så mkt folk var det. Men Men. Det var ju iaf trevligt att se lite vilka som brukar fiska där annars. Jag pratade med några stycken och dom hade, liksom jag, också kammat noll. Så det verkade som att det var en trög dag vid sjön. Trots att det kläckte mycket fjädermygg och även en och en annan nattslända. Nu var jag iofs rätt så tidigt ute vid sjön så det kan hända att fisken vaknade till lite mer på eftermiddagen efter att solen värmt upp ytan lite.

Flugfiske Nära till öringlek nu.
Sjön ligger stilla och inga vak visar sig.Det här inlägget postades i Öring, Regnbåge och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.