Månadsarkiv: oktober 2011

Flugorna i Fly swapen

Idag har flugorna i Fly swapen lagts på lådan!
Måste säga att flugorna i swapen håller mycket hög klass – alla var väldigt bra bundna! Det ser man inte minst på att alla flugorna i paketet jag fick från respektive deltagare ser i stort sett identiska ut – det tyder på att man har koll på hur man ska binda sitt mönster!

Skulle vara kanonkul om ni som känner för det och som varit med och bundit för fly-swapen kunde bidra med en steg-för-steg bindbeskrivning med bild och text som vi kan publicera här på dsflugfiske – tror att det är många som gärna ser hur flugorna är bundna. Hör av er till mig (Daniel) i så fall!

Nedan följer alla flugor som var med i swapen.

Flugfiske Flugorna i Fly swapen

Flugfiske Flugorna i Fly swapen

Flugfiske Flugorna i Fly swapen

Flugfiske Flugorna i Fly swapen

Flugfiske Flugorna i Fly swapen

Flugfiske Flugorna i Fly swapen

Vi saknar tyvärr flugor från en anmäld deltagare, vilket betyder att vi har en uppsättning av flugor över. Vårt förslag är att vi lägger ut denna uppsättning flugor till försäljning via budgivning och skänker pengarna till något vettigt ändamål som t.ex. Älvräddarna eller annan organisation. Vad tycker ni som varit med om detta (och har ni förslag på något annat ändamål vi kan skänka pengarna till)?

Publicerat i flugfiske Flugbindning | Etiketter flugfiske , | 15 kommentar

Nära till öringlek nu.

Nu är det snart vinter. Och vilken morgon som helst så möts man av besvikelsen över att man får skotta bort en meter snö på garageuppfarten. Och fiske dagarna blir nu färre och färre. En stor anledning till detta är ju att öringen börjar sin lek nu och den är såklart fredad under den tiden. vilket öppnar för en annan upplevelse. Nämligen att smyga ner till den lilla å som rinner genom habo och titta på när vätterns stora öringar går upp för att leka. En mycket trevlig syn. Jag var nere en sväng i söndags men då hade inte det riktigt kommit igång än. Och nu har det regnat en hel del dom senaste dagarna vilket tyvärr gör vattnet grumligare, men jag ska ner imon och titta och hoppas att jag får se något och kanske kan få någon fin bild på leken.

Flugfiske Nära till öringlek nu.
En fin plats för att se öringen hoppa upp för fallet.

Jag var även uppe i klubbsjön en sväng i söndags men kammade noll. Dåligt uppdaterad som jag var så mötte jag en massa bilar vid sjön. Det var visst en klubbträff där så mkt folk var det. Men Men. Det var ju iaf trevligt att se lite vilka som brukar fiska där annars. Jag pratade med några stycken och dom hade, liksom jag, också kammat noll. Så det verkade som att det var en trög dag vid sjön. Trots att det kläckte mycket fjädermygg och även en och en annan nattslända. Nu var jag iofs rätt så tidigt ute vid sjön så det kan hända att fisken vaknade till lite mer på eftermiddagen efter att solen värmt upp ytan lite.

Flugfiske Nära till öringlek nu.
Sjön ligger stilla och inga vak visar sig.

Publicerat i flugfiske Öring, Regnbåge | Etiketter flugfiske , , , | Kommentering avstängd

Film från höstfisket på Hökensås

Äntligen dags för en ny fiskefilm från oss! Denna gång är det en något kortare film från vårt fiske på Hökensås förra helgen.
Höstfisket kan vara riktigt marigt med extremt selektiv fisk, något vi råkade ut för…

Snart är fiskesäsongen över och då börjar arbetet att sammanställa filmmaterialet från den gångna säsongen till några filmer.

Kommentera gärna vad ni tycker om filmen, den är lite annorlunda mot våra tidigare filmer med lite annan typ av klippning. Så är intressant att veta vad ni tycker om det.

Publicerat i flugfiske Flugfiskefilmer, Hökensås, torrflugefiske | Etiketter flugfiske , | 5 kommentar

Info om Fly swapen

OBS! Uppdaterat med att enbart 6 st flugor behöver bindas upp!

Lite information om Fly Swapen för er som anmält er (lista på vilka som är med samt flugor de kommer binda finns längst ner i detta inlägg).
Vore kanon om alla deltagare i swapen postar en kommentar att de läst detta inlägg, så att jag vet att alla sett informationen.

Regler

  • 6 flugor med ”toe tags”, dvs en liten papperslapp på kroken med flugans och bindarens namn – viktigt att detta finns på varje fluga så att alla deltagare får denna information
  • Skickas helst i en liten ask/box i något slag (tändsticksask, plastbox, pappersbox etc.). Denna box/ask returneras tillbaka till dig igen med alla övriga deltagares flugor i
  • Inkludera även ett adresserat kuvert med din adress på samt färdigfrankerat (används för att skicka tillbaka flugorna i)
  • Senaste datum för att posta flugorna är fredag 14 oktober

Skicka dina flugor till mig på adressen nedan (senast fredag 14 oktober):
Daniel Eriksson
Tunnlandsvägen 26
168 36 Bromma

Jag kommer att lägga upp foton på alla flugor när jag fått dem. Vill ni att jag ska fota någon specifik av de flugor du skickar så sätt ett litet kryss på ”toe tagen” på den flugan så fotar jag just den. Annars väljer jag ut den flugan jag tycker ser bäst ut och knäpper en bild på den.

Anmälda deltagare

1. Daniel Eriksson – D’s Spent fjädermygga
2. Samuel Söderström – F-fly
3. Linus Löfgren – ???
4. Micael Adolfsson – Geting
5. Ulf Brandin – -VS-
6. Jonas Fägerhag – ”En giftig jignymf”
7. Niclas Nilsson – ”Montana variant med guldskalle”

Publicerat i flugfiske Flugbindning | Etiketter flugfiske , , | 7 kommentar