Regnbågsfiske i Sandasjön

Senast jag fiskade var faktiskt när vi var i Kaitum i slutet av juli. Suget har saknats och jag har medvetet inte gett mig ut med anledning av att jag verkligen skulle få suget tillbaka innan jag stack ut igen. Suget är tillbaka och idag var jag och polaren Olof ute i Nacka och flugfiskade efter regnbåge i Sandasjön.
Detta var mitt premiärfiske efter regnbåge här uppe i Stockholm – tänk att det ska behöva gå över två år innan man lyckas ta sig ut!?

Flugfiske Regnbågsfiske i Sandasjön
Sandasjön var trevlig med vassruggar och näckrosbälten – vilket bör betyda att det finns gott om mat för fisken….

Sandasjön var en positiv överraskning! Sjö låg i ett fint kuperat skogslandskap och innehöll både vassruggar och näckrosbälten. Insektslivet såg ut att påminna om de småländska skogarna så det borde bli en lätt match för mig och Olof!
Vi siktade strax efter att vi kommit dit ett vak utanför en av bryggorna. Olof knöt på en nattsländeimitation och tog bryggan i besittning. Samtidigt drog jag på en Streaking caddis för att lura upp bågarna till ytan. Vi gick båda bet och bytte flugor, fiskade ett tag, bytte flugor igen och flyttade på oss något. Dramaturgiskt korrekt för att öka på känslan av besvikelse så började regnet falla – det blev en kort skur dock och strax efter att regnet slutat så började vi se aggressiva vak från bågar i fin storlek. Knepiga vak där hela fisken var långt över ytan. Funderade på om det var lyftande fjädermygg som fisken tog, men har inte sett den typen av beteende vid fjädermyggskläckningar tidigare… Men så kom jag ihåg höstfisket i Lilla Sjön hos Tiveden Flyfish förra året – fisken var som tokiga i Blodröd Trollslända. Tittade mig omkring och lyckades hitta en trollslända över vattnet, när den kom närmare så visade det sig vara en röd variant, troligtvis den Blodröda trollsländan. Precis som förra året så saknar man naturligtvis imitationer av dessa i boxen, man borde lärt sig förra året kan man tycka… Nu vet jag inte säkert att det var detta fisken tog, men beteendet liknade det i Tiveden.

Flugfiske Regnbågsfiske i Sandasjön

Så länge fisken är ytaktiv brukar chanserna vara stora till att få något dock.
Efter en kort medtagen lunch fortsatte vi fiska oss runt sjön, men fisket ville inte idag – trots ytaktiv fisk… Ibland är det bara så. Mot eftermiddagen började det blåsa allt mer och vi gav till slut upp. Ytterligare en bommtrip uppe i Stockholm alltså! Det vill inte riktigt lossna för mig här uppe… men det kommer de är jag säker på! Fiskarna här uppe verkar vara lite mer än alla andra, kanske ska man binda på ett Gant-märke på flugorna så kanske det blir mer attraktivt? ;-)
Det lär bli fler försök i Sandasjön i alla fall…

Flugfiske Regnbågsfiske i Sandasjön
Olof besviken på att regnbågen ratar hans flugor…Det här inlägget postades i Regnbåge och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar till Regnbågsfiske i Sandasjön

 1. Tobbe skriver:

  Tjena, synd det inte blev ngt!
  Jag är sugen att testa en sjö som heter gömmaren som ligger ett par km från Älvsjö… ska bara se till att få lite tid :)
  Höres!
  /Tobbe

  • Daniel skriver:

   När du får tid får du höra av dig, jag hänger gärna på! Vi borde försöka oss på havsöringen igen också…