Lite höstflugor

På vår klubbträff igår så var temat CdC-flugor. Vi band såklart nattsländor nu på hösten men även någon dagslända. Flugbindningen väckte igång suget i mig, efter att jag har haft städet nerpackat för länge. Det är ju en härlig flugbindningstid på gång nu när vintern snart står utanför dörren. Och vad är väl inte bättre, en vardagskväll, när du har spenderat en timme på att skotta dig in på garageuppfarten, att sätta sig ner och knäcka upp en folka och binda lite flugor framför en sprakande öppen spis (tror jag aldrig har gjort detta men det låter himla nice).
I alla fall idag har det blivit lite flugor inför vår resa upp till Borrsjöån i helgen. Och dom tipsen vi har fått så är det små små nattisar och små små lätta nymfer. Fjädermygg och någon enstaka geting lär det väl också finnas antar jag.

Flugfiske Lite höstflugor
Här har jag gjort en Fasanstjärts-nymf i sotlek 18. Bara att jag har kört med hjorthår som vingsäck istället för fasan. Och det är för att jag vill att den ska hänga precis under ytan.

Flugfiske Lite höstflugor
Detta är en av flugorna vi band igår. Det är en buskig nattsländepuppa i storlek 14. Flugan är helt bunden i cdc och man har fäst 2 cdc-fjädrar längst bak på flugan och sedan gjort en böj över ryggen en på vardera sida om krokskaftet. Jag har tänkt att göra en bindbeskrivning av flugan vid ett senare tillfälle.

Flugfiske Lite höstflugor
F-fly så klart. Det finns inte så mkt mer att säga om denna. En fantastiskt bra fluga när man vill ha små nattsländor. Bindbeskrivning finns under flugmönster.

Flugfiske Lite höstflugor
Detta är också en fluga från gårdagen. En no-hackel dagslända i storlek 18. även denna kommer jag att göra en bindbeskrivning till.Det här inlägget postades i Flugbindning och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Ett svar till Lite höstflugor

  1. tobbe skriver:

    tja jag har en fluga som jag har fiskat bäcköring med och man binder man binder den med en huling krok och så binder jag flugan med koppar tråd och kroppen består av ull garn ungefär 2-5 den ska likna en mask som har åkit i ån väldigt bra fluga. :) :)