Dsflugfiske firar 100!

Flugfiske Dsflugfiske firar 100!
I mitten av april startade vi vår facebookgrupp. Igår nådde vi 100 gillamarkeringar!
Detta tycker vi naturligtvis är sjukt kul och vi är väldigt tacksamma för att så många visar sitt stöd för det vi håller på med.

För att fira detta har vi bestämt oss för att anordna en liten tävling med fina priser sponsrade av företag och kontakter som på ett eller annat sätt stödjer det vi håller på med.
Tävlingen kommer att gå till så att vi varannan dag (med start på måndag 29:e augusti) publicerar ett videoklipp med en fråga. Den person som svarar bäst, närmast eller liknande (beroende på frågan) på vår Facebookgrupp presenteras sedan i nästa videoklipp som vinnaren och en ny fråga ställs.
Det finns alltså möjlighet att vara med och vinna priser även om du idag inte valt att gilla oss. För att bli medlem i vår grupp och därmed vara med i utlottningen klicka på ”Gillaknappen” längst upp på sidan (till höger om vår logga), eller besök vår facebookgrupp och gilla oss därifrån!
Gillar ni detta initiativ till tävling så sprid gärna tävlingen vidare på forum, bloggar eller ”Gilla” detta inlägg genom att klicka på tummen-upp uppe till höger i detta inlägg.

Mer information och första frågan i tävlingen får ni i filmklippet nedan:

Priser och tävlingsregler

Varannan dag (se datum nedan) kommer vi att publicera ett videoklipp med ”Dagens fråga och vinnare” här på vår blogg, i vår Facebbookgrupp samt på vår YouTube-kanal! Svaret på frågan postas på vår Facebookgrupp för att delta i tävlingen (svar här på bloggen eller på youtube räknas ej som giltiga svar och deltar ej i tävlingen). Vid flera svar från samma användare kommer vi att ta det första angivna svaret från denna användare – övriga svar diskvalificeras. Skulle en eller flera personer svara rätt är det den person som tidigast svarade rätt som utses till vinnaren.
Observera att datumen nedan är när vi publicerar vinnaren och ställer nästa fråga, när vi spelar in klippet (någon gång eftermiddag/kväll på det angivna datumet) ”dras” vinnaren.
Förutom priserna nedan vinner alla vinnare en snygg (enligt oss) Dsflugfiske T-shirt.

Priserna skickar vi så snart vi kan till respektive vinnare. All kommunikation kring vinsterna sker via Facebook.

29/8: Sjöfiskekort hos Tiveden Flyfish

Flugfiske Dsflugfiske firar 100!Priset sponsras av: Tiveden Flyfish (http://www.tivedenflyfish.se)
Datum för publicering av vinnare (sista dag för svar): 29/8

Fiskekortet ger tillgång till en heldags fiske i Stora och Lilla Sjön hos Tiveden Flyfish.
Stora Sjön är en av de finaste sjöarna vi någonsin fiskat i. Förutom vild öring håller den Stora sjön regnbåge i toppkvalitét. Förra hösten spelade vi in filmserien ”Trout Area Flyfishing” (se under Flugfiskefilmer för att se dessa filmer) och vi har redan bokat in en ny vända till Tiveden nu i höst för att åter få möjlighet till att uppleva ett lika fint höstfiske efter förvildad regnbåge.
Mer information om Tiveden Flyfish kan läsas på deras hemsida.

En förkortad version av ”Trout Area Flyfishing” som visades på olika flugfiskemässor kan ni se här:

31/8: Filmen ”Den magiska flugan CdC” från Johan Klingberg

Flugfiske Dsflugfiske firar 100!Priset sponsras av: Johan Klingberg (http://www.johanklingberg.se)
Datum för publicering av vinnare (sista dag för svar): 31/8

Ett exemplar av filmen ”Den magiska flugan CdC” med Johan Klingberg.
Information om filmen: Få flugbindningsmaterial är i dag lika populära som den ”magiska” CdC-fjädern. Under de senaste tjugo åren har en rad spännande och fångstgivande flugmönster utvecklats av flugbindare över hela världen.
Följ med flugbindaren Johan Klingberg som ger pedagogiska instruktioner och visar hur du binder åtta verkligt bra flugor av CdC.
Förutom intressanta flugmönster får du till varje ny fluga lära dig en ny bindteknik för CdC som också kan användas till helt andra flugmönster.
Dessutom tar Johan dig med på spännande fiske i strömmande vatten och visar dig hur du bäst fiskar med CdC-flugorna.
I filmen lär du dig bland annat hur man binder: CdC-nattis, CdC-Combi wet, Muha Reka, Riffle Sedge, Light Dun, Dagslända/Harrop, Nattsländekläckare och Supernattsländan.

Trailer:

2/9 + 4/9: Fiskekort till Hökensås eller Baltak

Flugfiske Dsflugfiske firar 100!Priset sponsras av: Hökensås sportfiske (http://www.hokensas.se)
Datum för publicering av vinnare (sista dag för svar): 2/9 och 4/9 (alltså totalt två kort)

Fiskekortet ger tillgång till en heldags sjöfiske hos Hökensås sportfiske, eller en heldags fiske i Baltak.
Ett av de ställen vi fiskar mest i är Baltak. Anledningen är främst tre – att fisket oftast är bra, sträckan otroligt vacker och det är ett rikt insektsliv som gör att fisken är ytaktiv under större delen av året. Hökensås behöver väl ingen närmare presentation…de flesta som fiskar regnbåge har varit där – vilket inte är så konstigt… Det som är lite kul med Hökensås är att det kan vara riktigt stora kläckningar i en sjö ena dagen och nästa dag helt dött och istället gått över till att kläcka i en helt annan sjö.
Mer information om Hökensås sjöar och Baltak kan läsas på Hökensås hemsida. Vi lottar ut totalt två kort i två utlottningar, vinnarna vinner alltså ett kort vardera.

En av våra filmer inspelad i Baltak under förra säsongen:

Vision Koma Plus (klass 5/6)

Flugfiske Dsflugfiske firar 100!Priset sponsras av: Fly-dressing (http://www.flydressing.se)
Datum för publicering av vinnare (sista dag för svar): 6/9

Exklusivt kan vi lotta ut flugrullen Koma Plus från Vision i klass 5/6. Denna rulle har ännu inte kommit till Sverige, utan vinnaren i vår tävling kommer att lägga vantarna på en av de första exemplaren av Koma Plus i Sverige!
Info om rullen: När Komarullen kom i mindre storlekar för ett par säsonger sedan, rönte den snabbt stort intresse bland många fiskare. Nu har Vision förbättrat en redan bra rulle, till att bli ännu bättre. Rullhuset är som på den ”gamla” rullen gjuten, men spolen tillverkas nu av svarvat aluminium, vilket ger en bättre stabilitet och prescision. Dessutom är bromsreglage, rullfot och lite andra smådetaljer utbytta mot komponenter av bättre hållbarhet och snyggare design.

Vi vill rikta ett Tack till…

Tack till Tiveden Flyfish, Flydressing, Hökensås sportfiske och Johan Klingberg för ert stöd och att ni gör denna utlottning möjlig!

Sist men absolut inte minst!
Till alla er som läser vår blogg och ser våra filmer – ETT STORT STORT TACK!!

/Daniel och SamuelDet här inlägget postades i Övrigt och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

16 svar till Dsflugfiske firar 100!

 1. 275g, Grattis förresten, väntar dock än på min första röda :-)

 2. 366g, min första röding fick jag av misstag i en mindre pöl vilket jag trodde var fisk tom letade bäcköring en enkel europa12 användes , men grattis grattis till både rödingen och 100 gilla

 3. 293 gram. Och grattis! ;-)

 4. Tack för alla grattulationer! Lycka till med tävlandet alla!

 5. 3 kg?! Det är ju storfiskaren som är ute juh!

 6. 295 Gram och grattis till era =)

 7. Tack för alla svaren. Nu stänger vi tävlingen för Tiveden fiskekorten och vinnaren kommer att presenteras på film under kvällen. Vi kommer även att sätta igång tävlingen om Johan Klingbergs film om CDC flugan. så håll er uppdaterade.

 8. Aningen för sent svar men rödingen var på 175gr :-)

 9. För sent tyvärr Andreas… bättre lycka i nästa tävling som nu ligger uppe!

 10. Grattis Peter Fröhlin =)

 11. Haha…visste ju att jag var närmast :-)

 12. [...] Vi har haft lite samarbete med Flydressing och Vision tidigare i höstas, då dom sponsrade vår 100-likes tävling på Facebook med en sprillans ny Koma Plus flugrulle. Det ska bli mycket roligt och spännande att se vad detta [...]