Flugor för fjället – F Fly

Här har vi min (Samuel) första fluga i bindserien. Det blev en F-Fly. Och det är för att jag tycker att detta är verkligen en av de mest ultimata flugorna man kan fiska med.. Den imiterar ju först och främst små nattsländor men fungerar även i bäcksländekläckningar och div små andra insekter finns på ytan. Den flyter fantastiskt och framför allt så är den lätt att binda. Jag brukar binda den i en ljus och en mörk variant på torrflugekrok i storlek 15 – 20.

Flugfiske Flugor för fjället  F FlyDet här inlägget postades i Flugbindning, Harr, Öring och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar till Flugor för fjället – F Fly

 1. Micke skriver:

  Tog en 54cms harr på f-fly igår i Rena :P

 2. Daniel skriver:

  Wow, 54cm är en bra bit! Var i Rena tog du den? Grattis till en fisk i troféklass!

 3. Micke skriver:

  Tackar man var ju helt salig. Tog den nedströms 50 meter från bron. Vi har dratt 10 harrar o 4 öringar.
  harrarna är 3.7 meter. Största öring på 30 cm. Men vi har inte knäckt koden.
  Vårflugor pratar alla norrmän om. Har du några sånna flugor ?
  Igår kväll stod vi i en vik uppströms innan fördämningen där hade vi nog minst 10 fiskar som vakar inom kasthåll men vi hade inte den rätta flugan
  Alla harrarna har varit över 40 cm

 4. Micke skriver:

  förlåt 8 harrar. Nähe vid 5 tiden blir de till o sticka till deset igen o förhoppningsvis dra dem stora igen!

 5. Daniel skriver:

  Vi hade riktigt knivigt fiske när vi var i Rena (sjukt högt vattenstånd och hällregn i nästan en vecka gjorde att vi efter halva veckan med enstaka småöringar drog till Femundsälven istället). Bäst fiske hade vi nog i Sondre Osa har jag för mig…
  Testa med någon spidervariant… brunaktig nätt kropp och mjukt hönshackel – oförtyngt låter det som om ni ser mycket vak…
  Testa även fisket uppströms bron, ovanför en liten bäck som rinner ut (på sidan där den större vägen inte går, ca 300-500 meter upströms hängbron). Det stället fiskade vi en del sista två kvällarna och där var det bra fart på fisken och lättvadat. Kommentera gärna vidare hur det går!

 6. Tjena! Jag är ganska ofta hit och tittar om det finns lite ny inspiration. Det blev fina flugor det där :) sKiTFiSkE på er :)
  /Mathias – Flugshoppen.se

 7. Daniel skriver:

  Hej Mathias,
  har varit inne på din sida och kollat på de bobbins du säljer. Är det enbart om man har Nor-Vise som de är något att ha (spolningen av tråd på spolarna verkar ha med städet att göra på något sätt så som jag uppfattar det?), eller är de bra även om man inte har Nor-vise?