Fiska gädda i Stockholm

Det är fortsatt mycket segt på fiskefronten – tiden räcker inte till den här våren/sommaren hittills! Men nu har äntligen Samuel gått och gift sig så fisket drar nog igång på allvar snart! Det känns knappt som att vår säsong hann börja innan den fick ett abrupt uppehåll – mitt i danicakläckningen.
För att stilla min abstinens efter fisket så blir det till helgen att ge sig ut i mina närområden. Öringsfisket är ju bara att glömma så vi (jag och Olof) satsar på större fisk denna gång. Förhoppningsvis ska vi äntligen kunna ta första feta gäddan i Stockholm.

Jag har en hel del utrustning för just gädda som inte fått känna på någon större utmaning sedan vi flyttade upp till Stockholm för två år sedan.
Mitt flugspö på klass 7 ska förhoppningsvis få bekänna färg och jag ska få drilla min första gädda på det.
Min jerk-utrustning har enbart plockat smågäddor hittills och mitt nya spinnspö för havsöringen som heller inte drillat någon fisk är nog riktigt kul att drilal på med en stor gädda på andra sidan linan.

Som ni vet är ju inte gädda vår favoritfisk – men bor man i Stockholm så är det gädda och havsöring som gäller när det kommer till sportfiske!
Förutsättningarna är dock bra. Jag bor i närheten av Ekerö som har ett av Sveriges tätaste gäddvatten, så det är nära till bra vatten. Vi har ju utrustningen klarr och i toppskick. Vädret ser ut att bi runt 20 grader och växlande molnighet. Vattentempen är nånstans mellan 15-18 grader skulle jag tro så gäddorna är igång och äter ordentligt just nu.

På denna tur hade jag även tänkt att köra premiären med GoPro-kameran. Så önska oss ett skitfiske så får vi se hur det går!
Ni som fiskar en hel del gädda här i Stockholm får gärna tipsa om vad man ska köra med (färger, drag, flugor etc.)!Det här inlägget postades i Gädda och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.