Gäddfiske i Småland

Idag har vi varit ute och testat lyckan i gäddfiske. Och det är ju bara inse att när det gäller att ta gädda på  fluga har vi inte mycket koll.

Flugfiske Gäddfiske i Småland
Soligt och fint var det iaf.

Vi åkte ut till Daniels mormor och morfars sommarställe vid 9.00 på morgonen. Båten som vi skulle använda låg en bit upp på land och det blev lite bök tills vi fick i den i vattnet. Dessutom fattades det åror… så vi byggde två åror av träbitar vi hittade i skogen. Nä, såklart vi inte gjorde – man det hade varit riktigt coolt om det var sant! Vi ”lånade” grannens åror en stund…

Vi testade lite överallt längs med vassen och de grunda partierna i sjön. Mestadels stod vi och kastade från land men det blev lite från båten med. Men flugorna fick tyvärr röra sig obesvärade i vattnet. Man känner, när man står där ute i vattnet och svingar sitt spö, att man skulle nog ta tag i att läsa på lite om gäddfiske. Man vet inte om man fiskar på rätt sett eller om man står på rätt ställe. Samtidigt är det en helt underbar känsla att få dra på några lite längre kast nu på våren. Det bara spritter i kroppen av fiskeglädje!

Flugfiske Gäddfiske i Småland
Samuel övade prickkastning med feta flugor

Men vi hade nog en del otur med. Gäddorna verkade inte vara på hugget idag. Det enda som hände var att Daniel fick ett påslag, på en wobbler, när vi testade lite trolling med spinnspö efter roddbåten.
Men med några försök till, och lite mer skinn på näsan, ska vi nog kunna få lite fina gäddor på fluga med. Men det får bli en annan gång.

Flugfiske Gäddfiske i Småland
Daniel testar med popper och haspelspö.

Vi fiskade fram till 14.15 och sen blev det en köttbullebaguett i solvärmen och en hel del planerande kring nästa helgs filmprojekt innan jag skjutsade Daniel till bussen.

Nu till påskhelgen ska vi rikta in oss på Öring och Regnbåge (så då lär vi känna oss hemma igen) för vårt nästa filmprojekt om tidigt vårfiske i sjö. Så häng med på bloggen för nu börjar det hända lite mer på fiskefronten.
Daniel pratade även om att han kanske tar en sväng ut på havsöringsfiske i Stockholm i veckan. Så det kanske dyker upp nått inlägg om det med.
Ha det gött.Det här inlägget postades i Gädda och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.