En liten tripp till Klubbsjön

I dag blev det en liten tripp, på ca 3 timmar, till Klubbsjön i Habo. Vädret var strålande sol och lite blåsigt. Efter en helg i Tiveden så hade man höga förväntningar på vakande fisk. Vilket togs ner ganska fort. Sjön var helt lugn. Jag vandrade runt länge och letade vak. Längs med kanterna på sjön kryllade det verkligen med fjädermygg. Och det syntes även till en och en annan Bibio. Så jag testade lite här och där med små fjädermyggs imitationer men inget resultat.

Flugfiske En liten tripp till Klubbsjön

Jag började bli otålig och testade med streamer och div landinsekter men det tycktes inte locka fisken. Om det nu fanns någon fisk. Den ända aktivitet jag såg var två små vak, annars va det helt dött.
Vädret började ta en annan vändning och jag packade i hop mina grejor och satte mig i bilen, precis lagom till att ett regnväder drog in. Så det blev inte någon fisk denna gång. Och man blir alltid lika bedrövad när sådant händer. Men men det är ju fortfarande aprill och fisken kanske inte ricktigt har hunnit vakna ur vinterdvalan än. så det får bli ett nytt försök snart igen. Men innan dess ska jag ta mig ut till klubbån utanför jönkping och se om jag inte kan lura upp någon fin vildöring. Det börjar ju dra ihop sig till åsländekläckning (Baetis). Mer om det kommer på bloggen.
ha det gött så länge.

Flugfiske En liten tripp till KlubbsjönDet här inlägget postades i Hökensås, Regnbåge och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 svar till En liten tripp till Klubbsjön

  1. Daniel skriver:

    Synd på fisket… verkar inte som jag missade så mycket idag med andra ord…

  2. Daniel skriver:

    Förresten, på http://www.gravatar.com kan du regga dig och lägga in din dsflugfiske-mail så dyker din profilbild på gravatar upp här på bloggen i dina kommentarer…