Sportfiskemässan och premiär i helgen

Man är som en uppblåst ballong på väg att brista snart – i alla fall känns det så efter snart fem månader utan fiske. Sverige suger verkligen ibland – speciellt på vinterhalvåret!
Idag när man vaknade så hade värmen och vårens intåg förbytts till ett vitt snölandskap igen – så besviken!

Men nu skymtar man ändå lite hopp. På vägen till jobbet idag ser jag att isen börjat att släppa ordentligt trots den nya snön och en kall natt. Flugfiskemässan är redan avklarad – det brukar vara ett säkrare vårtecken än att leta efter krokusar i rabatter!
Men det allra bästa – det är dags för premiär i Baltak till helgen! Och det får det bli oavsett väder och vind – nu jäklar ska det kastas fluga igen!
Förra året var det premiär 26/3 (läs mer om det här) – alltså en vecka senare i år, surt att inte kunna fiska förens i april… Fisket förra året var riktigt dåligt – inte en landad fisk på två dagar. Läser man inlägget från förra året så verkar det som att det är streamers som gäller, tunga sådana för att komma ner i det förhöjda vattenståndet, något att binda upp i veckan alltså… Risken är dock stor att det är riktigt mycket folk som känner likadant som vi och stränderna kring Tidan är fullsmetade med folk. Men vad gör det egentligen? Jag är grymt glad att bara få släppa ut den rostiga kastarmen och få känna draget i spöt. Så här såg det ut i Baltak för ett år sedan, ser inte så inbjudande ut egentligen…:

Flugfiske Sportfiskemässan och premiär i helgen

Flugfiske Sportfiskemässan och premiär i helgen

Sportfiskemässan är nu till helgen också, var några år sedan jag besökte den (även då i Elmia). Kommer ihåg att det var lite flugfiske och en massa jerk då. Men då var jerk helt nytt så gissar att nyhetens behag kring detta har lagt sig och det verkar som att mässan satsat på flugfiske i år. Fler intressanta utställare än på Flugfiskemässan sett ur ett flugfiskeperspektiv – alla de stora tillverkarna finns representerade.
Ska bli kul att träffa lite folk igen, finns en del personer som vi snackade med på Flugfiskemässan som vi ska återuppta tråden med i helgen… får se vad det mynnar ut i.

Vi återkommer med en status kring Baltak i helgen. Vore kul med lite myggpuppefiske, men tror att vattnet är för högt, kallt och grumligt för detta. Men drömma kan man ju alltid – de har man ju gjort i ett halvår nu, så varför inte fortsätta?Det här inlägget postades i Övrigt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

9 svar till Sportfiskemässan och premiär i helgen

 1. Andreas Åberg skriver:

  Härligt! Ja till helgen blir det mässa! Tror ni kan klara er rätt bra längs tidans stränder nu till helgen många åker nog på mässan istället o så är det ju öringpremiär på v-kusten oxå! Dit drar jag helgen efter. Ha det fint o skitfiske!

 2. Daniel skriver:

  Du kanske har en poäng där, vi tänkte tvärtom. Kanske många som ska på mässan som tar vägen förbi Baltak den andra dagen under helgen.

  Ska du dit på söndag så får du ta och hugga tag i oss när du ser oss!

 3. Samuel skriver:

  Jag har varit nära nu flera gånger att dra dit och planerade faktiskt att åka en sväng imon men jag inväntar dig där Daniel så vi får köra premiären i hop.
  Vi får hoppas på att det är lite folk. Och vi kan nog räkna med att det är finare fiske än förra årets premiär. Det är mycket mindre is nu. Och av vad jag har hört av lite fiskepolare (bland annat en som kom fram till mig på habo puben och kände igen mig från hemsidan, mkt roligt) så är fisken relativt aktiv. Jag tror att tjecknymf och vanligt nymffiske är det som går bäst. Men att se några vak kanske blir svårt. men man kan ju alltid hoppas.

 4. Daniel skriver:

  Det var nobelt av dig att vänta – det uppskattar jag.
  Olof ringde och beklagade sig över ensamheten i Jönköping, så han kanske hänkar på.

  Kul att folk vågar ta tag i en och kommentera filmerna! Har inte hunnit med att binda upp allt jag vill inför premiären, så liter på att dina askar är välfyllda!

 5. Andreas Åberg skriver:

  Lutar väl åt att jag tar mässan på lördagen. Kan nog va en del långväga gäster som tar Baltak ihop med mässan, men det blir nog inte överbefolkat. Ja Baltak ser betydligt fiskevänligare ut nu än för ett år sedan. Isen längs kanterna kan nog vara sönderbrutet redan var nån vecka sen jag åkte förbi. Tjecknymf i zon1 i rännan går nog fint nu. Fiskar ni ingen öring på v-kusten?

  Ha det fint!

 6. Samuel skriver:

  Tyvärr har det inte bilvit av med någon havsöring för min del, Daniel har varit ute någon enstaka gång i stockholmstrakterna förra året, men det är alldeles för mkt annat som prioriteras tyvärr. Hade man bott nära v-kusten så hade det väl antagligen blivit lite med sånt fiske. Men än är man ju inte död än så det kommer nog defenitivt bil av i framtiden.

 7. Andreas Åberg skriver:

  Ja jag vet hur det är… Tiden räcker inte till när det gäller fiske. Själv får jag prioritera det jag tycker är absolut roligast då jag har sambo o en dotter samt två hundar så det blir begränsat med fiskedagar per år. Men nu närmar sig min absoluta högtidssäsong våren då jag lägger de flesta av mina fiskedagar. Har sparat mig hela vintern nu för att kunna fiska så mycket som möjligt hela våren! Havsöring är helt klart en av mina höjdpunkter på säsongen men jag fiskar inte i åar efter h-öring. Fiskar bara längs kusten då jag tycker det är mycket roligare att jaga blanka fiskar med imitationer än atraktorflugor i grumliga leråar… Sen blir det ju en hel massa vulgata fiske när den säsongen drar igång. Har ni varit vid Kalvsjön? Bor ju själv i Mullsjö så nån tur ner dit annars kanske vore nåt? Fruktansvärt roligt torrflugefiske där runt mitten-slutet av Maj! Ha det fint

 8. Andreas J skriver:

  Hallå!
  Ursäkta intrånget men jag besökte vår del av Tidan igår och kunde se vad jag tror var bäcksländor ute på frivattnet, dock grumligt och kallt så vi lär nog få vänta en vecka eller två innan fisket börjar på riktigt!

  Syns i Jönköping grabbar!

  //Andreas

 9. Daniel skriver:

  Intrång?! Aldrig!
  Spännande med bäcksländor så här tidigt!
  Ingen känning?

  Vi glider förbi er på söndag!