Flugfiskemässan 2011 – sammanfattning

Då var man tillbaka i verkligheten igen – is, blask och jobb. Men för en helg fick man prata av sig, få nya intryck av vildmark och flugfiske och träffa en massa trevligt folk!
Mässan i år var något mindre än föregående år, lite färre butiker och främst så lyste tillverkarna med sin frånvaro (de enda som var där var MSX och Imago) – var håller ni andra hus?
Personligen så tycker jag att föredragen och kastarean höll betydligt mer intressanta namn föregående år. I år saknades det internationella namn som ger mässan lite extra krydda, A.K Best var väl egentligen den enda som kommit ”långväga” för att köra ett föredrag.

Fredag
Vi åkte dit först på fredagen för att hälsa på några välkända ansikten och med vetskapen om att fredagen skulle vara betydligt lugnare än nästkommande dagar – och det var den. Riktigt trevligt att vandra runt utan att trängas och kunna snacka med utställare utan att känna att man är i vägen eller stör. Var kul att se våra filmer snurra i Tiveden flyfishs monter – det verkade dessutom vara mycket uppskattat av många besökare under helgen.

Lördag
På lördagen var vi tillbaka, vi kom dit strax efter 12 – och nu var det full rulle på mässan! Trängsel och mycket folk – kul för de som ställde ut, stundtals svårt att komma fram till utställare för oss besökare. Efter en sväng på vildmarksmässan blev vi fyra par ullsockor rikare samt jag fick tag i ett schysst underställ som säkert kommer till användning under årets fjällfiskeresa. William och Peter som är kända från diverse fiskeserier på tv anordnade under dagen en auktion för Älvräddarna. Mestadels spön och rullar som auktionerades ut. Tyvärr var inte trycket från budgivaren något speciellt, en stor miss som man gjorde enligt mig var att man nästan enbart auktionerade ut utrustning i klass 6-9. Gissar att merparten på mässan har huvudintresse öringsfiske – en klar miss från auktionshållarna. Fanns ett paket med rulle och spö i klass 2 från Guideline som jag var riktigt sugen på – detta blev det direkt flera budgivare på vilket visar att intresset var för lägre klasser… Tror att pengarna auktionen drog in hamnade runt 35 000 kr – välbehövliga pengar till Älvräddarna!

Flugfiske Flugfiskemässan 2011  sammanfattning
William och Peter drar fiskehistorier under auktionen.

Söndag och sammanfattning
Sista dagen (söndag) blev en kortare dag. Något snabbt inköp av något man spanat in under helgen och några sista snack med olika personer man träffat under helgen – sedan bar det hemåt mot Jönköping för Samuel och en intensiv flugfiskehelg (utan flugfiske) var till ända.

Det är väldigt kul att höra all uppskattning folk delger sig kring våra filmer – det gör all tid vi lägger ner på detta värt varenda minut och krona! Ett flertal personer högg tag i oss under mässan och tackade för fina och roliga filmer. Ett speciellt tack till er som gav oss sådana smickrande komplimanger!

En annan höjdpunkt under mässan var enligt mig J:sons monter. J:son har tagit fram en serie med material och verktyg för att binda realistiska foamflugor som är högst fiskbara. De har tidigare lanserat sina produkter i USA men satsar i år på att få ut deras produkter på den svenska marknaden. Jag har köpt deras ”Body pins”  tidigare men inte riktigt lyckats så bra med bindningen – nu hade den dessutom kommit i en ny version som verkar lite smidigare – så blev att beställa sådana från nätet direkt när man kom hem (var slut på mässan). Efter Claes (grundare av J:son) demonstration av deras material och hur man ska binda med deras ”Body pins” måste jag säga att deras system är grymt när man fått in känslan för det!

Vi syns i Jönköping på sportfiskemässan om ca. 3 veckor!Det här inlägget postades i Övrigt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 svar till Flugfiskemässan 2011 – sammanfattning

 1. Andreas J skriver:

  Hallå,

  Då drog vår hyrsjö in 10% av totalsumman på den auktionen, mkt bra för älvräddarna! De ska auktionera ut ett dygn på sportfiskemässan oxå. Vi kommer f ö stå i samma monter som älvdalens sportfiskegymnasium. Kommer ni besöka mässan?

  //Andreas J

 2. Daniel skriver:

  Ja, kanonbra att de får in lite pengar. Vi syns garanterat på mässan i jönkan!