En lätt men fruktansvärt bra fluga.

Flugfiske En lätt men fruktansvärt bra fluga.

Ja då var det dags att hylla Superpuppan igen. Denna lilla imitation av kläckande nattsländepuppor fungerar nästan alltid när nattisarna är i farten. Fungerar enligt mitt tycke bäst fridriftande men det kan ibland vara bra att ge de lite liv när man når fiskens ståndplats. För er som sorligt nog har missat denna fin-fina fluga så kommer en liten bindbeskrivning här under…

Flugfiske En lätt men fruktansvärt bra fluga.

Fäst bindtråden bakom krokögat och linda sedan tråden fram till krokböjen. Fäst sedan in ett tupphackel bak vid böjen. Storlek på krok och hackel kan man variera som man vill. Det finns ju både stora och små nattsländor.

Flugfiske En lätt men fruktansvärt bra fluga.

Dubba sedan tråden med gul dubbing och linda fram 2/3 av kroken och byt sedan till svart dubbing och linda fram till krokögat. Färgerna går även dom att variera men det är bra att köra med ljus bakkropp och mörkare fram.

Flugfiske En lätt men fruktansvärt bra fluga.

Linda sedan fram hacklet ända fram till krokögat och fäst bindtråden. Klipp sedan av hackelfibrena på flugans under- och översida.

Flugfiske En lätt men fruktansvärt bra fluga.

Och sen är det bara att ge sig ut… nej just det det är ju fortfarande vinter.. ja jaDet här inlägget postades i Flugbindning. Bokmärk permalänken.

2 svar till En lätt men fruktansvärt bra fluga.

  1. Sussi skriver:

    Ja och nu blir man ju inte mindre sugen på att fiska inte!!!! Hojta när isen släppt i Baltak är ni snälla.. Helst innan den 15 april då jag ska dit med ett gäng tjejer från Fjällorna!! Kankse ni två också dyker upp den helgen, kom och säg HEJ i så fall!

  2. Daniel skriver:

    De va längesen man hörde från dig Sussie! Såg igår när man surfade runt att ni lagt ner Schatzisfiske och startat upp varsin blogg. Har tagit bort er tidigare länk och lagt till din nya blogg istället på vår nystartade länksida.