Månadsarkiv: januari 2011

Rensning bland bindningsmaterialet

Flugfiske Rensning bland bindningsmaterialet

Det blir mycket bindningsmaterial köpt varje säsong. Från varje mässa har man alltid med sig något hem. Under en säsong hittar man också en hel del bindbeskrivningar på flugor som använder något material man inte har, så blir det att man beställer hem det också. Till slut börjar lådorna med material bli överfulla och man blir tvungen att rensa lite – det har jag gjort idag!
Flugfiske Rensning bland bindningsmaterialet
Allt material sorterat och redo att packas ner igen…

En del slängdes och annat ligger nu i en hög med material som jag tänkte vi kunde lotta ut i en tävling här på bloggen. Mer info kommer inom kort!

Publicerat i flugfiske Flugbindning | Etiketter flugfiske | Kommentering avstängd

CDC & Deer – första flugan i nya städet

Hämtade ut mitt nya bindstäd idag. Ett ”Tiemco Solid Vise” – grymt nöjd efter första bindningen faktiskt. Känns solidt och kvalitativt.
Tänkte fira nya städet med en steg-för-stegbeskrivning (är nog absolut den mest detaljerade steg-för-steg jag gjort för övrigt) av nattsländeimitationen CDC & Deer – ett mönster som är extremt lätt att binda. Orginalet är naturligtvis CDC & Elk men jag tycker att hjort (deer) är betydligt enklare att binda med (den deer jag har är inte alls lika styv som elk). Ev. har elk något bättre flytförmåga men det gör ingen större skillnad.

Flugfiske CDC & Deer  första flugan i nya städet
CDC & Deer – Färdigbunden fluga

Receptet
Krok: Tiemco (TMC) 103BL (str. 12-20)
Kropp: CDC-fjäder
Vinge: Hjorthår (Deerhair)

Flugfiske CDC & Deer  första flugan i nya städet
Steg 1: Bind in bindtråden och bind ner till krokböjens början.

Flugfiske CDC & Deer  första flugan i nya städet
Steg 2: Välj en CDC-fjäder som är ca. 3 gånger krokskaftets längd.

Flugfiske CDC & Deer  första flugan i nya städet
Steg 3: Fäst CDC-fjädern i roten med två lösa varv. Låt fjädern peka mot krokögat. Dra sedan fjädern bakåt (bort från krokögat) så att fibrerna på fjädern läggs under de två lösa bindvarven (det är inga problem om några fibrer är för korta och ”lossnar” under bindtråden – detta kommer bara att ge flugan mer liv). Strax innan toppen på fjädern dra åt bindtråden och lägg ett par extra varv över fjädern för att fästa fast den.

Flugfiske CDC & Deer  första flugan i nya städet
Steg 4: Linda fram bindtråden till strax bakom krokögat. Snurra fjädern några varv med en hackeltång så att den blir mer kompakt (observera fibrerna närmast stammen som ”lossnat” under bindtråden).

Flugfiske CDC & Deer  första flugan i nya städet
Steg 5: Linda fjädern fram över kroppen. Se till att de lösa fibrerna läggs bakåt över den lindade kroppen så att de är fria.

Flugfiske CDC & Deer  första flugan i nya städet
Steg 6: Linda fjädern fram till strax bakom krokögat (till bindtråden). Fäst fjädern och klipp av det som blir över.

Flugfiske CDC & Deer  första flugan i nya städet
Steg 7: Ta en bunt med hjorthår och lägg dem med topparna jämsides (jag tar hjälp av en Hairstacker). För nybörjare: Observera att det är rötterna och inte topparna som sticker ut ur hairstackern på bilden (topparna fördelas jämnt genom att slå håret ner mot botten av hairstackern).

Flugfiske CDC & Deer  första flugan i nya städet
Steg 8: Mät ut så att topparna når krokböjen.

Flugfiske CDC & Deer  första flugan i nya städet
Steg 9: Håll håret och lägg sedan två lösa varv runt håret strax bakom krokögat. Klipp sedan av allt hår som sticker fram framför krokögat (se till att hålla håret på plats under tiden, annars kommer hela bunten med hår att skruva sig runt kroken).

Flugfiske CDC & Deer  första flugan i nya städet
Steg 10: Dra åt bindtråden och lägg några hårda varv runt håret. Gör en whipfinish – och flugan är klar.

Publicerat i flugfiske Flugbindning | Etiketter flugfiske , | Kommentering avstängd

filmmusik

Hejsan. Vi har fått lite förfrågningar om vår filmmusik och hur man kan få tag på den.
Och det kan man få här. Det är jag som skrivit musiken och jag lägger ut låten från Trout Area filmerna gratis i detta inlägg.
får se hur jag kommer att sköta det i framtiden. Synpunkter? Lämna gärna kommentar.
Ha det gött

fake heart (Högerklicka på länken om du vill spara.)

Publicerat i flugfiske Övrigt | Kommentering avstängd

Årskrönikan 2010 (bloopers, felsägningar etc.)

Vi ar sammanställt lite klipp från mestadels 2010 på felsägningar, bloopers och andra typer av klipp som inte har kommit med i de filmer vi släppt under 2009-2010. Vi hoppas att vår årskrönika blir ett stående inslag framöver.

Publicerat i flugfiske Flugfiskefilmer | Kommentering avstängd

Sista delen i serien om Tiveden flyfish är här!
Det är tid för den dramatiska upplösningen från de tidigare delarna. Frågorna är många men det finns bara ett korrekt svar. Vad hände egentligen med Samuel, varför försvann han ut i skogen? Kommer han någonsin tillbaka? Är egentligen Daniel samma man som Morgan i Ullareds-serien på kanal 5?
Det är nu ni får svaren på alla frågor ni legat sömnlösa på nätterna och grubblat över ;-)!

Vi vill tacka för alla positiva reaktioner på det arbete vi lagt ner på dessa filmer – det både värmer och är oerhört kul att höra! Tack också alla ni som kommenterat på vår blogg, på Youtube och på diverse forum med både ros och förslag på förbättringar!

Publicerat i flugfiske Flugfiskefilmer, Tiveden Flyfish testfiske 2010 | 8 kommentar

Trout Area Flyfishing (Testfiske hos Tiveden Flyfish) – Del 2: Stora sjön

Del två i vår serie ”Trout Area Flyfishing” om Tiveden Flyfish är här!

Vi vill börja med att beklaga förseningen – men kan glädja er med att ni istället slipper se del två uppdelad i två olika filmer på Youtube.
Del två handlar om den ”Stora sjön” i Tiveden – en otroligt vacker sjö på ca. 10 hektar. Vi hade ett helt underbart torrflugefiske när vi var där och fick en hel del sköna scener inspelade. Vi är ledsna för den extremt dåliga ljudkvalién i del två i vår serie – vi har försökt efterarbeta bort så mycket som möjligt av brus och övriga missljud. Resultatet blev betydligt mycket bättre än orginalljudet men är inte något vi är stolta över. Bortse från kvalitén med ljudet och försök njuta av filmen ändå!

Del tre, ”Strömsträckan”, kommer om en vecka (måndag 10 januari) – vi ska försöka att hålla tiden nästa gång.

Publicerat i flugfiske Flugfiskefilmer, Tiveden Flyfish testfiske 2010 | 1 kommentar

Försening på del 2 av Trout Area Flyfishing filmerna

Hejsan.
Pga av lite problem med filmen så blir inte släppet av  del 2 av tiveden flyfish filmerna förrens i morgonkväll. Vi ursäktar oss så mkt och hoppas ni tittar förbi då istället.
En glad nyhet är däremot att vi kunde lägga hela del 2 i en och samma film pga att youtube har förlängt maxtiden på sina filmer. Det är lite pga detta som gjort att det blev försenat.

Så titta förbi i mon istället och jag lovar att ni inte ska bli besvikna. Och ni vet ju att den som väntar på något gott väntar aldrig förlänge

Publicerat i flugfiske Övrigt | Kommentering avstängd