Månadsarkiv: december 2010

Trout Area Flyfishing (Testfiske hos Tiveden Flyfish) – Del 1: Lilla sjön

Så var det då äntligen dags för vår efterlängtade premiär av vår serie på tre filmer om vårt testfiske av Tiveden Flyfish. Första filmen handlar mestadels om den Lilla sjön – en fin ”liten” sjö med ett naturligt bestånd av bäckröding och inplanterad förvildad regnbåge.

Vi har lagt ner mycket tid och energi på denna serie så kommentera gärna!
Gillar ni filmen får ni gärna publicera den på er blogg/hemsida. Använd funktionen ”Bädda in” på Youtube (om ni vill bestämma färg, storlek etc. på filmen när ni publicerar) – eller kopiera in nedanstående HTML-kod på er hemsida så ska den visas (i standardformat):

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/nvw2v2dYzsc?fs=1&amp;hl=sv_SE&amp;hd=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/nvw2v2dYzsc?fs=1&amp;hl=sv_SE&amp;hd=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>

Kommentera gärna inlägget med var ni publicerat filmen så kanske ni får några nya flugfiskeintresserade läsare på köpet härifrån…

Nästa del (om Stora sjön) släpps om en vecka. Prenumerera på vår blogg via RSS, eller bli prenumerant på vår Youtube-kanal så kan ni välja att få ett mail när nästa film publiceras.

Publicerat i flugfiske Flugfiskefilmer, Tiveden Flyfish testfiske 2010 | 6 kommentar

Snart premiär för första Tiveden Flyfish-filmen!

Ja nu börjar det närma sig – den första delen av tre i serien om vårt testfiske av Tiveden Flyfish!
Slutredigeringen är gjord och enbart ytterligare en ordentlig genomlysning av filmerna återstår innan vi känner oss helt klara.

Lite kort om filmerna:
Den första filmen handlar om fisket i den ”Lilla sjön” där förvildad regnbåge lever tillsammans med en naturlig stam av bäckröding. Ingen av oss hade någonsin fått upp en röding innan vi åkte till Tiveden flyfish – hurvida vi åkte därifrån med rödingoskulden kvar får ni se i den första filmen som släpps om exakt en vecka, den 27 december.

Del två i serien om vårt testfiske kommer tyvärr att släppas som två avsnitt (båda avsnitten släpps dock samma dag), detta pga. begränsningar på Youtube som enbart godkänner filmer under 15 minuter. Å andra sidan, ni kommer att ha över 20 minuter att dregla över så här i vinterkölden… Filmerna handlar om den ”Stora sjön” som är en extremt vacker sjö med några äckligt fina regnbågar. Missa inte den extremt dramatiska avslutningen i denna del!

Sista och avslutande delen i vår serie är den vi själva är mest nöjda med. I denna del besöker vi Tiveden Flyfishs strömmande sträcka. Vi var där under en av de kallaste höstdagarna (-8 grader när vi kom dit – mitt i oktober) vilket gjorde att vi bland annat fick några extremt fina naturscener i morgonsolen.

De olika delarna kommer att släppas med ca. en veckas mellanrum – så ni har gott om tid att titta om och om igen på filmerna mellan släppen ;-)

Alla delarna präglas av glädje, kamratskap, värme, humor – och så klart ett regnbågsfiske i slutspelsklass!
Till sist bjuder vi på titeln på serien och en bild från introt till första filmen:
Flugfiske Snart premiär för första Tiveden Flyfish filmen!

Publicerat i flugfiske Övrigt, Tiveden | Etiketter flugfiske | 2 kommentar

Redigeringshelg

Oj Oj Oj vad vi har jobbat i helgen.
Jag åkte, kl 12 från jobbet, upp i snöovädret till Daniel i Stockholm. Och var inte hemma förrens sent söndag kväll.
Helgen var helt avsatt till att redigera ihop filmerna från vårt testfiske i Tiveden Flyfish. Och så fort jag var framme så satte vi igång att titta igenom materialet. Vi satt och utförligt skrev upp vad för klipp det var för att smidigt kunna hitta alla klippen sen när filmen skulle sättas ihop.

Daniel han satt klistrad framför redigeringsprogrammet medan jag sprang fram och till baka från min dator. Daniel klippte och klistrade, och vi diskuterade fram och tillbaka över manus och scenerna. Behövdes det ljud, musik eller berättarröst så sprang jag och fixade detta vid min uppställda lilla musikstudio.

Flugfiske Redigeringshelg

Det var en intensiv men mycket rolig helg. Resultatet får ni se i juletid då vi släpper filmerna.
Datum om filmsläppet kommer vi återkomma till.

Ha det gött

Publicerat i flugfiske Tiveden | 4 kommentar