Rise fly fishing film festival överträffade förväntan

18.15 presenterades programmet för kvällen. Först ut var tre långa trailers (ca. 10 minuter) för olika filmer, först ut var ”Jazz and flyfishing” där bland annat en av de fyra medlemmarna i bandet är svensk. Detta var den film som i formatet tilltalade mig mest – subtil humor med mer fokus på människorna än naturen runt omkring.

Därefter visades ”Heads or tails” som var en film om flugfiske efter Permit i Autralien. Detta var den film som kändes minst intressant för egen del.

Heads or Tails {Trailer} from Mad Phil Media on Vimeo.

Sist ut bland trailersarna var ”Off the grid” – det vi såg var kring Permit och Snookfiske med fluga. Filmen gav en del grymma (!) klipp på Snookfisket med sjukt häftiga påslag från bestar till fiskar. Hittade enbart en trailer på nätet och den verkar visa en helt annat typ av fiske… Denna film verkar dock grym.

Off the Grid from RA Beattie on Vimeo.

Efter ”Off the grid” var det dags för huvudnumret ”The source – Iceland”. Riktigt schysst film med mycket fina fiskar. Filmen var uppdelad i fyra delar – Lax, Brunöring, Röding och Havsöring. Lax-delen var helt klart bäst. Fanns en scen där en kille stod gömd bakom ett stort stenblock och fiskade ner i en pool – den scenen var helt sjukt snygg och gjorde hela filmen värd att se! I delen om havsöring fick guiden en helt sjuk brunöring på 5 kg – bland det värsta jag sett. Island verkar helt klart som -da’ place to fish!

Sist ut var ytterligare en lång trailer för ”The source – New Zeeland”. Samma stuk som Island men fokus på regnbåge och öring – men det var en hel del mäktiga öringar på 5-6kg i den filmen…

Summasumarum: en massa bra flugfiskefilm i bioformat – en fröjd för ögat och en tår i fiskesjälen en sån här dag med snödrivor vart man än vänder sig. Hoppas att fler kan hitta dit nästa gång – salongen blev enbart halvfull.Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.