Månadsarkiv: november 2010

Rise fly fishing film festival överträffade förväntan

18.15 presenterades programmet för kvällen. Först ut var tre långa trailers (ca. 10 minuter) för olika filmer, först ut var ”Jazz and flyfishing” där bland annat en av de fyra medlemmarna i bandet är svensk. Detta var den film som i formatet tilltalade mig mest – subtil humor med mer fokus på människorna än naturen runt omkring.

Därefter visades ”Heads or tails” som var en film om flugfiske efter Permit i Autralien. Detta var den film som kändes minst intressant för egen del.

Heads or Tails {Trailer} from Mad Phil Media on Vimeo.

Sist ut bland trailersarna var ”Off the grid” – det vi såg var kring Permit och Snookfiske med fluga. Filmen gav en del grymma (!) klipp på Snookfisket med sjukt häftiga påslag från bestar till fiskar. Hittade enbart en trailer på nätet och den verkar visa en helt annat typ av fiske… Denna film verkar dock grym.

Off the Grid from RA Beattie on Vimeo.

Efter ”Off the grid” var det dags för huvudnumret ”The source – Iceland”. Riktigt schysst film med mycket fina fiskar. Filmen var uppdelad i fyra delar – Lax, Brunöring, Röding och Havsöring. Lax-delen var helt klart bäst. Fanns en scen där en kille stod gömd bakom ett stort stenblock och fiskade ner i en pool – den scenen var helt sjukt snygg och gjorde hela filmen värd att se! I delen om havsöring fick guiden en helt sjuk brunöring på 5 kg – bland det värsta jag sett. Island verkar helt klart som -da’ place to fish!

Sist ut var ytterligare en lång trailer för ”The source – New Zeeland”. Samma stuk som Island men fokus på regnbåge och öring – men det var en hel del mäktiga öringar på 5-6kg i den filmen…

Summasumarum: en massa bra flugfiskefilm i bioformat – en fröjd för ögat och en tår i fiskesjälen en sån här dag med snödrivor vart man än vänder sig. Hoppas att fler kan hitta dit nästa gång – salongen blev enbart halvfull.

Publicerat i flugfiske Övrigt | Kommentering avstängd

Dags för Rise Fly Fishing Film Festival

På måndag smäller det här i Stockholm – Rise Fly Fishing Film Festival kommer hit!

Ser främst fram emot att få inspiration till våra egna filmer och naturligtvis att njuta av massor av högkvalitativ flugfiskefilm. Jag har själv sett några av deras filmer och det är fantastiska bilder på natur och fiske. Kanske inte filmer riktigt i min smak då fokus snarare ligger på miljön och natur än på fisket och personerna som är med i filmen – kan bli lite väl mycket slow-motionklipp på linor som skvätter vatten i motljus ibland. Men den tekniska kvalitén på filmerna är verkligen topp.

Tycker det är lite smått fantastiskt att det finns möjlighet att turnera världen runt med en filmfestival som enbart visar flugfiskefilm.Ni som har möjlighet – se till att gå dit för att stödja sådana här initiativ! Det är ju inte varje dag man har möjlighet att se flugfiskefilm i bioformat.

Flugfiske Dags för Rise Fly Fishing Film Festival

När dyker vi upp med vår första film på festivalen, ska vi gissa 2013? Men vi kan väl börja med att göra vår första långfilm under nästa säsong…

Publicerat i flugfiske Övrigt | Kommentering avstängd

Deep sea fishing, Gran Canaria 2010

En fiskefilm från den tur vi gjorde med båten Blue Marlin 3 under föregående vecka när vi var på Gran Canaria. Håll till godo!

Publicerat i flugfiske Flugfiskefilmer, resor | Kommentering avstängd

Fiske på Kanarieöarna (Gran Canaria)

Höstens mörker och stressen på jobbet byts under kommande veckan ut mot sol, ljus, värme och förhoppningsvis stor aggressiv fisk på Gran Canaria…

Förutom en drink i handen bredvid poolen så har jag och Adam (brorsan) med oss utrustning för att testa på fisket i närområdet. Vi har med oss både spinn och flugutrustningen – får se vilket som fungerar bäst…
Förutom att vi kommer att fiska en del på egen hand så kommer vi att dra ut på trolling och djuphavsfiske med guide för att ta en och annan riktig feting. Under denna tid på året är det väldigt goda chanser att fånga:

Wahoo
Flugfiske Fiske på Kanarieöarna (Gran Canaria)

Bonito
Flugfiske Fiske på Kanarieöarna (Gran Canaria)

Rockor av olika slag (Round Stingray, Eagleray osv.)
Flugfiske Fiske på Kanarieöarna (Gran Canaria)

Goda chanser finns även att få på Blue Marlin, Tonfisk av olika slag (Yellowfin, Bigeye och Skipjack lär vara de vanligaste arterna), Barracuda, Amberjack, Makrill och naturligtvis haj av olika slag (bland annat Makohaj och Hammarhaj).

Flugfiske Fiske på Kanarieöarna (Gran Canaria)

Förhoppningsvis blir det en upplevelse man sent kommer att glömma!

Rapport kommer när vi kommit hem…

Publicerat i flugfiske Övrigt, resor | 1 kommentar