Permitterad igen

Jaja men. Så var permitterad igen i tisdags. Och efter att ha räknat lite fiske kort hemma så insåg jag att jag hade en gratis vända till baltak. (10 gamla fiskekort ger en gratis tur)
Detta kom ju perfekt en dag som denna. Vädret var fint, inte så kallt som i helgen, med härlig sol. Jag kom inte iväg så speciellt tidigt och det blev inte mer än 3 – 4 timmar i baltak.
Denna dag så blev det nymffiske för hela slanten. Jag började min vandring uppe ifrån odlingen och fiskade mig nedströms. Jag hoppade över de klassiska tjecknymfställerna och satsade mer på de breda lite lugnare strömmarna där man kunde på långdistans fiska av lite nackar som jag vanligt vis inte fiskar vid. Man måste ju försöka vara lite ombytlig när det gäller baltak så att man inte tröttnar. Även om resultatet blir sämre. Jag lyckades iaf lura upp tre bågar på guldribbat haröra. Att få en fisk på ett ställe där man inte brukar få fisk är väldigt roligt. Jag fick två fiskar innan en nacke där jag en gång i tiden fick min första regnbåge i baltak. Har typ aldrig fiskat där sen dess vilket är konstigt eftersom det verkade fungera mkt bra denna gång.

Flugfiske Permitterad igen

Efter min lilla baltak tur så svängde jag förbi Hökesån (som går uppfrån vättern och genom habo) för att se om vätteröringen börjat vandra upp för att leka. Och visst hade den det. Jag såg många öringar stå i den grunda ån. Dom var groteskt stora skulle tippa på att den största jag såg vägde upp emot 6kg. Det såg nästan komiskt ut med så stora öringar i den lilla ån. men det var en riktigt vacker syn och jag kommer göra många mer besök vid ån under deras lek.Det här inlägget postades i Baltak, Övrigt, Regnbåge. Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.