Filmning i Tiveden flyfishs strömsträcka

Helgen spenderades i Tiveden Flyfishs strömsträcka. Tanken var att ta några fina bilder till ett av filmprojekten tillsammans med Tiveden Flyfish.
Inte många personer som fiskat i sträckan ännu, tack Andreas och Petter för att vi får chansen att vara bland de första på plats hos er!

Vi lämnade Habo vid 05.30 på lördagsmorgonen. Temperaturen visade ruggiga -1 grader, men ju närmare vi kom strömsträckan ju kallare blev det. Väl framme visade termometern -8 grader. Snabbt på med så mycket kläder man fick plats under vadare och vadarjacka och sedan bar det ut. Trots den tidiga uppstigningen vaknade man till ordentligt i kylan!

Strömsträckan var ca. 5km lång med ett par fina nackar med starkare ström och långa lugna stryk där träden hängde ut över vattnet. Det fanns många grunda lugnflytande delar, perfekta för sightfishing!

Flugfiske Filmning i Tiveden flyfishs strömsträcka

Förmiddagen blev dock seg. Petter mötte upp oss runt klockan 10.30 och lyckades lura någon båge. För mig och Samuel hände dock inte mycket. Troligtvis pga. kylan. Senare under dagen kom ”guide-Daniel”, och med sig hade han två varma kebabtallrikar – inte ofta man får direktleverans av kebab när man är mitt ute i skogen!
Eftermiddagen och kvällen blev betydligt bättre och jag (Daniel) lyckades landa två regnbågar i fin kondition! Dessutom tappade jag ett par st. Samuel lyckades tyvärr inte landa någon men hade några stycken på som gav några bra bilder ändå.
Strax innan mörkret föll avslutade vi för dagen och begav oss in till Karlsborg för lite mat och för att handla lite frukost till Söndagen. Därefter tog vi in på Granviks vandrarhem som visade sig vara ett riktigt mysigt vandrarhem med en härlig atmosfär!Flugfiske Filmning i Tiveden flyfishs strömsträcka

Söndagen var något varmare (-4 grader när vi kom fram till ån kl. 10) men solen värmde på bra under dagen och det blev en underbar höstdag. Pga. värmen kläckte en hel del fjädermygg och någon nattsländevariant. Men vaken var detta till trots mycket sporadiska och fisken extremt svår att locka till hugg. Ingen av oss fyra som fiskade hade något bra fiske. Fram till sista halvtimmen var Samuel helt lottlös under hela helgen, men han lyckades till slut lura upp en båge – skönt att slippa åka hem utan att ha landat någon fisk! Även jag lyckades ta en fisk på söndagen – på sista kastet!

Flugfiske Filmning i Tiveden flyfishs strömsträcka

Summa summarum en riktigt härlig hösthelg – soligt väder men något för kallt för att ha ett riktigt bra fiske. Tiveden flyfish strömsträcka ser mycket lovande ut – vi längtar till våren och danicakläckningen!Det här inlägget postades i Öring, Regnbåge, Tiveden. Bokmärk permalänken.

Ett svar till Filmning i Tiveden flyfishs strömsträcka

 1. Andreas J skriver:

  Hallå där,
  Mkt synd att jag inte kunde närvara alls men jag hoppas vi får fler tillfällen att blöta flugan tillsammans :-)..gött ändå att Samuel inte gick helt lottlös;-)..
  Hörs framledds o ser fram emot en slutprodukt..

  Ps. Samuel!..Daniel tycker att din bil skulle bli ännu coolare med en trout area dekal på :-) Ds.

  //Andreas J