Uppvärmning inför film i trollskogen

Vi har sedan ett tag tillbaka haft en exklusiv inbjudan från Tiveden flyfish om att komma och testfiska deras vatten som öppnar till nästa säsong.
Andreas (som ägaren heter) har verkligen drivit upp förväntningarna via sin blogg (se länk ovan) och sina målande berättelser via telefon. Grymt fin regnbåge och vild öring ska det finnas i sjöarna. Dessutom håller en av sjöarna en vild population av bäckröding…

Nästa helg åker jag och Samuel dit för att provfiska en hel helg, med oss har vi naturligtvis kameran för att ta lite bilder. Igår var vi och värmde upp i Baltak. Vi bestämde oss för att satsa på torrfluga trots regnet och att vaken var extremt få. Det var dock en hel del sländor runt vattnet så fisken borde ha blicken fäst mot ytan, så var dock inte fallet. Samuel tog efter några timmar två små öringar och jag själv gick tomhänt från torrflugefisket.
Kul var dock att vi träffade på en kille som kollat på våra filmer under veckan och bestämt sig för att åka till Baltak efter detta. Tidigare hade han enbart fått nån fisk när han varit där, men nu efter bara några timmars fiske hade han lyckats lura upp fem fiskar! Alla tagna på nymf, så efter lunch bytte vi taktik till tjecknymf, satsade på några ”säkra ställen” och jag lyckades lura upp fyra bågar och Samuel tappade tyvärr en.
Strax innan vi var tvungna att dra oss så började det så smått vaka (klockan var då runt 17-tiden), så eftermiddagar/kvällar verkar vara det som gäller nu får att få lite torrflugefiske, dessutom är det mycket folk och hårt fiskat/vadat på många platser under helgerna. Detta bidrar troligtvis till att vakintensiteten dras ner. Har man möjlighet så rekommenderas att åka en dag mitt i veckan.

På vägen hem fick jag ett sms från Andreas från Tiveden flyfish. Det stod att han nyss hade haft en av de största fiskarna på någonsin i en av sjöarna – spänningen steg ytterligare inför nästa helg… följ med oss via bloggen då, för vi hade tänkt att blogga direkt från skogarna (om vi har täckning).Det här inlägget postades i Baltak, Regnbåge, Tiveden, Tiveden Flyfish testfiske 2010. Bokmärk permalänken.

Ett svar till Uppvärmning inför film i trollskogen

  1. Andreas Larsson skriver:

    Hallå Grabbar,

    Ni som verkar vara väl inkörda på regnbågsfisket får nog komma med en del tips till oss västkustfiskare………..Vi ses på Lördag!

    //Andreas