Vakande små bågar i Baltak

Nu har Daniel gått på semester och då gör han såklart ett besök ner till Habo. Och om man är i Habo så drar man så klart till Hökensås eller Baltak. Denna gång blev det Baltak.
Jag som fortfarande jobbar hämtade upp Daniel efter jobbet. Klockan hann bli 18.00 innan vi var klara för att fiska. Idag hade vi bestämt oss för att bara köra på torrflugor.
Vi började vårat sök efter vak i zon 1 och flyttade oss vidare nedströms tills vi hamnade nere vid bälteberga. Vi såg inte så mycket aktivitet vid vattnet, få sländor kläckte och vaken uteblev. Vattnet var betydligt klarare än senaste gången jag var där och man kunde se en del fiskar simma omkring i ån.
Efter någon timme så började vi blindfiska av en del partier som vi trodde på och plötsligt ser jag Daniel står och drillar en fisk nedströms mig. De hade vakat utanför honom och den var inte sen med att ta hans fluga. Tyvärr så höll inte tafsen och fisken fick friheten åter.
Vi fortsatte fiska där ett tag till men det hände inte mycket. Jag hade en liten liten öring som gick upp och tog min f-fly men jag missade mothugget och den släppte direkt. Så vi bestämde oss för att käka.
Vi hämtade mat på den lokala grillen och satte oss vid fika bordet i zon 1. Kl 21 så började vi fiska igen och jag vadade ut i strömmen vid fika bordet och Daniel gick en bit nedströms. Rätt snart hade Daniel en fisk på igen, men det var inte Daniels dag denna dag. Fisken släppte och han fick ett antal påslag under kvällen men fisken ville inte landas. För mig släppte det däremot och fisk efter fisk tog min lilla mörkbruna f-fly. Vaken ökade mer och mer i strömmen och regnbågarna tvekade inte på att ta min fluga. Efter att ha blött ner alla f-fly jag hade i boxen knöt jag på en liten brun streaking caddis och genom att hasa flugan lite så fortsatte fisken att ta. Det var där emot inga jätte bågar som tog flugorna utan alla bågar under kvällen låg runt 3 hg. Men dom stred på bra i strömmen och fighterna var mycket roliga.
Vi stannade tills det blev mörkt och kl 23.00 satt vi i bilen hem igen. mkt trevlig kväll.
Vad som verkar fungera nu är tidiga morgnar och sena kvällar. Så det är nog det jag kommer att satsa på på min semester som börjar om en vecka. Man längtar redan.Det här inlägget postades i Baltak, Regnbåge, torrflugefiske och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.