Nästa resa: Kaitum

Inte mycket aktivitet här på bloggen på ett tag. Får skylla på semester och det varma vädret – bättre att låta fisken vila i värmen.
Min semester tog precis slut, började jobba i måndags. Trots det så är det snart semester igen – på lördag åker jag (Daniel) till Lappland och Kaitum.
Samuel har valt att inte följa med på denna resa, men jag reser inte ensam för det. Vi blir totalt sex personer, de jag känner sedan tidigare är en jobbarkompis och Olof, en barndomsvän som följt med enda sedan vi började grundskolan.

På lördag kväll lämnar vår minibuss Stockholm för en färd på ca. 15 timmar upp till Stora sjöfallet. Där väntar helikoptern på oss, som i två omgångar kommer att flyga oss ut till vår stuga utmed Mellre Kaitumsjön (Karska Kaitumjaure). Tyvärr får vi inte alla plats i stugan så tältet är med som backup. Ca. en vecka senare blir vi upphämtade av helikoptern igen för vad jag befarar kommer att bli en extremt seg hemresa tillbaka till civilisationen.


Visa Kaitumresan på en större karta

Mycket är det att tänka på inför en sådan här resa… Flugval, fiskeutrustning, klädval, mat, tält etc.

Packlista för den som är intresserad:

Gemensamma saker
Första förbandskit, Linda för stukningar, sprit
Allergimedicin, typ clarityn
Öl
Kokkaffe
Rökeri
Walkie talkies
Diskmedel
Toapapper
Tält
Rödsprit
Madrasser/liggunderlag
Alufolie
Salt/Peppar
Tändstickor
Stormkök trangia
Tamp, rep
Pressening
Torklina
Silvertejp
Kompass
Karta
Plastpåsar, små+stora
Nätsäck för matvaror i vattnet

Packlista för respektive person
Myggmedel
Sovsäck
Fiskegrejer (för min del 2 spön #4 med rullar till, 3 boxar med flugor (torrt, nymf och streamers), flugbindningsmaterial, vadare, vadarkängor, fiskehatten + myggnät, vadarjackan, flytmedel, håv, polariserande glasögon)
Pannlampa
Kudde
Handduk
Ryggsäck för ev. vandringar
Toalettartiklar
Kniv
Tallrik+bestick
Kamera + tillbehör
Kläder (kallingar, strumpor, långkallingar, tjock tröja, undertröjor, t-shirts, mjukbrallor)Det här inlägget postades i Kaitum 2010, resor och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.