Sista dagen på Fiskeresan 2010

Sista dagen blev ett besök i gamla hederliga Baltak. Vädret var lite sisådär och vi vaknade av att regnet slog mot tältet. Vi var ute vid ån typ kl 7 och regnet hade stannat av. Våran förhoppning om att bara köra med torrflugor i dag såg inte lovande ut. Kallt och regnet hängde i luften. Vi såg inte mkt sländor i luften heller men vi knöt ändå på en forsslända var och vandrade nedåt för att leta vak.

Efter en stunds letande kom jag över en vakande fisk nere i strömmarna vid Bälteberga. Det var svårt att av göra vad den tog men jag hade sett några få forssländor i luften så jag bytte inte fluga. Det tog några kast inann jag fick driften rätt, det är knixigt bland alla småströmmar. Men rätt kom den tillslut och fisken tvekade inte och tog flugan . Det visade sig vara en liten liten öring på ca 1hg, antagligen en av tidans vilda.

Efter det så flöt dan på bra. På nymfer fick vi fina Baltak bågar och daniel drog dagens största på hela 2,2kg mycket fin båge. Vi körde en hel del torrflugor och fick endel småöringar på det. Den största torrflugefisken var inte mer en regnbåge på ett par tre hekto. Vädret var väldigt växlande på dan men det klanade upp framåt kvällen. Jag träffade även en gammal klasskamrat Tobias som vi snackade en del fiskeresor med. kul.

Skulle kunna säga att det var en fin avslutning på fiske veckan. Och för att summera så har hela veckan varit toppen. Lite svårfiskat men med strålande väder och vacker natur. Och min fina öring från Alsterån tagen på en Danica imitation och min 3kg regnbåge på torrfluga i harasjömåla gjorde verkligen min resa perfekt.

Flugfiske Sista dagen på Fiskeresan 2010

Flugfiske Sista dagen på Fiskeresan 2010Det här inlägget postades i Baltak, Blekinge Smålandsresan 2010, Öring, Regnbåge, resor och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.