Fiskeresan 2010 – Sista dagen i Alsterån

Sista dagen i Alsterån blev kort… Vi vaknade upp som vanligt, frukosten stod framdukad klockan 09.00 (och då vill man vara där så att frallorna inte hunnit svalna).
Återigen enbart vi som ska ha frukost, så hela buffén för oss själva!

Packa, läsa det sista på nätet, fixa till så att rummet ser ok ut och sedan bar det iväg ut till ån igen. Tiden gick snabbt så vi var nog inte vid ån förens vid halv tolv-tiden. Vi startade vid zon 6 och fick snabbt sällskap av ytterligare en dansk (Nannettes, som äger gården vi bodde på, man?) som skulle sätta i ny fisk.
Fisken som skulle sättas var öring på runt 100g. Och det var fisk i MASSOR! Flera stora håvar lassades i ån och det mest intressanta var att fisken efter bara 5 minuter började vaka.
Anledningen till att så liten fisk sätts i är att de ska kunna växa till sig. På ett år hinner fisken att växa till ca. ett halvkilo i ån – så nästa år bör det krylla av halvkilos stora öringar i ån.

Vi förflyttade oss sedan till zon 2 för att sedan ta en sväng till affären för att köpa något att grilla till lunch. Väl Vid lunchbordet tittade vi på klockan och insåg att den redan var över klockan sex – vi trodde att den var runt klockan 14-15 – tiden går fort när man är och fiskar.

Blev ingen fisk alls idag då vi efter ”lunch” förflyttade oss – vart får ni läsa om imorgon…

Flugfiske Fiskeresan 2010 – Sista dagen i AlsterånDet här inlägget postades i Blekinge Smålandsresan 2010, Öring, resor och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 svar till Fiskeresan 2010 – Sista dagen i Alsterån

  1. Linda skriver:

    haha, jag vet var ni är! :P

  2. frida skriver:

    Om det inte hade varit för spökena hade jag gärna hängt med till den där frukostbuffén!