Fiskeresan 2010 – Första dagen avklarad

I söndags mjukstartade vi med att åka till Nissan (Nissadalens FVO). Väl på plats möttes vi av information att fisket i Nissan stängts av fram till 2015 (med ett år i taget). Kvar var att fiska i Vattlasjön i samma område (enda stället man kan fiska på numera med Nissadalens fiskekort). Ingen fisk och blåsigt väder gjorde att vi efter några timmar gav upp och startade ”fiskeresan”.

Första stoppet var planerat till Harasjömåla i Blekinge, en trevlig och peppad stämning i bilen gjorde att de tre timmarna i bilen kändes som en.
Väl i Harasjömåla kvitterade vi ut fiskekorten för dagen efter (måndagen) och besökte flugströmmen som vi skulle fiska i. Strömmen var mycket vacker och mycket längre än vad åtminstonde jag trodde innan. Pool efter pool avlöste varandra i en ringlande liten bäck. Fiske hittade vi relativt snabbt – detta såg lovande ut!

Måndag, 14 juni – Harasjömåla
Efter en natt med väldigt få sömntimmar i tält var vi på plats vid flugströmmen innan tuppen. Mycket aktivitet i någon av poolerna som vi snabbt började kasta på. Fisken verkade ta något strax under ytan men vi ville så gärna ha fisk på torrt så vi gnuggade på med våra nattsländor och kläckare – dock utan resultat.

I samma takt som timmarna flöt förbi så slutade allt mer aktiviteten på fisken. Efter många timmar utan resultat så gick vi över till nymfer och började fiska av strömmarna. Detta resulterade i två tappade fiskar för Daniel samt en landad och en tappad för Samuel – riktiga bitar var det allihop – uppskattningsvis alla över 2 kg med Samuels tappade upp mot dryga 3 kg.

Solen började sakta dra sig undan och i samma takt ökade knotten och myggen vilket började bli ett orosmoment. Sista timmarna skulle ägnas till torrflugefiske igen. Daniel lyckades tyvärr inte få något men dagen avslutades ändå med en riktig höjdare.
Strax innan solen helt gått ner bestämde sig Samuel för att köra lite hasarfluga. Han ställde sig nedanför en nacke och la ut flugan, lät den dansa på ytan och SMACK! – en regnbåge bryter ytan med en otrolig kraft, den här bågen har bestämt sig för att svälja flugan i en tugga!
Några rejäla plask senare kan Samuel landa en regnbåge på 3 kg!

Just nu är vi på väg till Alsterån, för att jaga lite öring. Mer info kommer löpande, samt bilder från dag 1.

Flugfiske Fiskeresan 2010 – Första dagen avklarad

Flugfiske Fiskeresan 2010 – Första dagen avklarad

Flugfiske Fiskeresan 2010 – Första dagen avklarad

Flugfiske Fiskeresan 2010 – Första dagen avklarad

Flugfiske Fiskeresan 2010 – Första dagen avklaradDet här inlägget postades i Blekinge Smålandsresan 2010, Regnbåge, resor och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 svar till Fiskeresan 2010 – Första dagen avklarad

  1. Linda skriver:

    Låter härligt:)

  2. frida skriver:

    Spännande! Jag vill se bilder! ;)