Fiskeresan 2010 – 2 dagar i Alsterån

På vägen upp till Alsterån så sover vi över på min storasysters tomt i Urshult 1 mil från Tingsryd. Eftersom dom har flyttat från huset men inte sålt det än så var det förstås ingen där. Så vi smällde upp tältet på deras tomt. Om grannarna såg så måste de undrat.
Nästa morgon ringde klockan tio i sex. Men sega som vi var så kom vi inte upp förrens kvart i sju. Vi hade satsat på att vara vid Alsterån kl 7 men det timade vi inte riktigt.

Väl framme på Vidingegårds pensionat så möts vi av Nanette, en trevlig danska som har hand om pensionatet och fiskecentret. Vi hade bokat ett dubbelrum men eftersom vi var dom ända som bodde där så fick vi en tvårumslägenhet. Mkt lyxigt.

Första fiskedan gick segt och vi fick ingen fisk på kroken. vi vandrade och vandrade men såg inga vak. Det var en otroligt vacker å och väldigt grund. vi såg många fina ståndplatser men ingen fisk. Vi började tvivla.

Dan efter så gick vi upp till en härlig frukostbuffé framdukad för 2 pers. Det kändes nästan lite dumt, en hel buffé till två ynka fiskare. Men gott va det. Under frukosten så fick vi höra ett antal historier om spökena i huset. Hon hade aldrig märkt nått själv men många gäster hade sett och varit med om underliga ting.

Andra fiskedan blev mycket bättre. Även om vi bara lyckades landa en fisk var så va det betydligt mycket mer aktivitet. Mitt på dagen fick vi syn på en mycket stor slända som kläckte. Vi konstaterande att det var en danica. Och inte lång stund efter så vakade det några gånger under en bro. Daniel var framme först och hivade ut sin danica imitation men inget hände. vi undrade lite om det var så att vi hade skrämt den, men precis då slog det till mot flugan. Daniel som, lite gömd, inte såg vaket, utan bara hörde det, drog till men missade tyvärr. Då kliver jag, Samuel, in. Efter några utrullningar så hamnar flugan rätt och den flyter sakta in mot bron. Jag tänker precis kasta om kastet men så hör jag plasket. Daniel hojtar till och jag känner knyckarna i spöt. En riktigt vacker öring på dryga halvkilot hade tagit min Danica imitation. Vilken känsla.

Efter att ha släppt tillbaka Öringen så lungnar vi ner oss och vandrar uppströms. vi hittar en till fisk och nu är det Daniel som lurar upp den till hugg. Mycket fin öring den med fast bara i halva storleken mot den förra.
Men det blev inget mer den dagen. det vakade en del öringar på spentspinners fram på kvällen men det var mest en massa småfisk. Nu får vi se hur vi gör i mon om det kanske blir en dag till här i Alsterån eller om vi drar vidare.

Flugfiske Fiskeresan 2010 – 2 dagar i Alsterån
Flugfiske Fiskeresan 2010 – 2 dagar i Alsterån
Flugfiske Fiskeresan 2010 – 2 dagar i Alsterån
Flugfiske Fiskeresan 2010 – 2 dagar i Alsterån

Flugfiske Fiskeresan 2010 – 2 dagar i AlsterånDet här inlägget postades i Blekinge Smålandsresan 2010, Öring, resor och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 svar till Fiskeresan 2010 – 2 dagar i Alsterån

 1. Linda skriver:

  Vad fint det är!

 2. frida skriver:

  Läskigt med spökhuset, gaah

 3. Sussi skriver:

  Alsterån är jättefin, har varit där ett par gånger och visst, det är inte helt lättfiskat men absolut värd att besöka!
  Följer er spännande resa!!