Dåligt med vak..

den 23 juni blev det en eftermiddags sväng till Baltak. Jag drog direkt från jobbet och var där ca halv 6. Väl vid baltak så möttes jag av många bilar uppe vid odlingen. Jag köpte mitt fiske kort och åkte ner till bälteberga istället.
Men där möttes jag av ännu mer bilar plus två stora husbilar. Jag fick ställa mig mitt framför den avstängda bron för alla ”parkeringar” var tagna. Mitt hopp om att få bra plats vid ån sjönk. Men det verkade nästan som om en del personer hade tagit 2 bilar dit, för det var inte onormalt mycket folk som fiskade. Och dom ställena som jag hade siktat in mig på var folktomma. Jag började gå runt vid bälteberga och leta vak. Men i brist på detta så vandrade jag sakta uppåt. Väl framme i zon 1 så drog jag på ett par nymfer. Jag tänkte att man kan ju inte gå en dag i baltak utan att få fisk. Så jag testade lite ovanför bron men det gav inget. Och efter en hel dag med mycket folk så kunde man förstå att i denna hårtfiskade hålan så höll sig fisken lite passiv.
Jag gick upp till ”daniels håla” precis nedanför strömmen vid fikabordet. Och efter några drifter med min nattsländelarv så drog det till. En stor och seg fisk va det. Den gav inte på någon jätte fight och inte förrens jag hade den i håven så såg jag att det faktiskt var en rejäl bit. Den var tjock och fet med relativt små fenor, så den kan inte gått för länge i ån. Det fick bli en matfisk, och när jag väl vägde den så nådde den ända till 2,4 kg. Fint!
Efter det så drog jag på torrfluga i stället. Jag knöt på en väldigt liten oliv dagslända bunden med polychenille à la André Brun. Ett material som jag har testat en del nu för tiden och det har visat sig att med ett falskärmshackel så ligger dessa flugor strålande i vattnet.
Jag vandrade nedåt igen och det ända jag lyckas lura upp va en liten liten öring. Vart var all vakvillig fisk i baltak?!
Ju senare det blev så ökade sländorna på vatten ytan. Små och mellan stora dagsländor parade sig i luften och massor av olika stora nattsländor svepte över vatten ytan men fisken lyste fortfarande med sin frånvaro.
Kanske va det så att jag inte stannade tillräckligt länge, man måste ju upp och jobba med, eller så ville fisken i baltak bara inte gå upp och kalasa på några sländor den dagen.
Tillslut så hade jag bestämt mig för att lägga ihop mitt spö men då jag övertalade mig själv att dra ett sista litet kast uppe i kanalen vid odlingen, då plaskade det till över min nattsländeimitation och en pytte liten regnbåge kunde håvas. Antagligen en regnbåge som rymt från odlingen.
Det fick bli avslutningen på kvällen och klockan 21 så påbörjades hemfärden. Men kanske kanske så hade fiskarna börjat vaka senare på kvällen så nästa sväng får jag nog stanna tills solen har gått ner.

Flugfiske Dåligt med vak..

Flugfiske Dåligt med vak..

Flugfiske Dåligt med vak..Det här inlägget postades i Baltak, Öring, Regnbåge och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentarer inaktiverade.