Tillbaka i Baltak

Ja nu var det länge sen man var i baltak och fiskade. Och när vädret är så fint kunde jag bara inte hålla mig längre. Så det blev en tripp efter jobbet igår. Jag kom dit ungefär kl 18 och termometern visade på 23 grader varmt. Nu måste det vara fin fint fiske tänkte jag. Men det var trögt. Jag testade lite tjecknymf på de vanliga ställena i zon 1, men bara 1 tillslag den första timmen. Och den fisken fick friheten tillbaka bara efter bara några sekunder tyvärr. Sen började det släppa lite jag fick på två fina bågar nedanför den övre bron. Där den ene drog ut halva backingen innan den släppte. Det var en regäl kamp och jag fick springa med en bit ner för att inte tappa kontrollen över fisken men tyvärr lyckades den smita undan. Och även den andra krokade loss sig . Inte en landad fisk på två timmar i baltak… Jag som trodde det skulle gå så bra i dag.

Jag träffade på Johan Klingberg. Han sa att dom hade haft rätt segt fiske oxå så jag var inte ensam. Men han visade även upp något annat han lyckats kroka nämligen sitt finger. Kroken satt djupt in i fingret det enda som syntes var flugan och lite av krokböjen. såg inte skönt ut. Hullingen var tyvärr inte intryckt heller så det blir till att operera lite. Aj Aj.

Iaf. Jag gick vidare upp till den övresta polen och vadade försiktigt ut i strömmen, det är nästan lite för högt vatten fortfarande för att vada där men det gick bra. Jag lyckades äntligen landa ett par fina bågar där innan det var dax att åka hem. Så 3 tappade och 2 landade regnbågar på tre timmar blev resultatet och det är ändå rätt hyfsat tycker jag. Nått som var kul att se va att strömmen hade ändrat karaktär på sina ställen och att ståndplatserna har ändrats en del efter den hårda vintern.


Flugfiske Tillbaka i BaltakDet här inlägget postades i Baltak, Regnbåge, Tjecknymffiske och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

5 svar till Tillbaka i Baltak

 1. Daniel Eriksson skriver:

  Kul med Baltak igen!
  Lämnar bara regnet snart så står jag redo att ge mig ut. Och denna gång har jag i så fall privat fotograf med mig :)

 2. Daniel Eriksson skriver:

  Vi missade Flight of the concordes som speladeigår kväll här i sthlm… :(

 3. Ja jag hörde det på radion. Dom sa att det var sjukt bra. Det hade varit coolt att se. Vi måste höras snart och lägga upp resan. det är ju bara två veckor kvar snart. Ha det gött.

 4. Johan skriver:

  Vad har ni för filmer på gång? Vill se mer =)

  Var och tog ett par öringar på torrfluga i Baltak igår. De första på torrt för i år, helskönt känns det!

  /Johan

 5. Daniel Eriksson skriver:

  Ont om material just nu, men om två veckor drar vi ut på roadtrip i södra Sverige. Förhoppningen är att det ska bli en del filmat då, sedan ska det klippas och donas… så det kommer.
  Kul att du frågar efter fler filmer – uppskattas!

  Några kläckningar igång på allvar i Baltak?