Hökensås 1.a Maj

Ja den första maj blev det en sväng till hökensås fina skogar och sjöar. Vi ville känna på stillavatten fisket innan vi drar vår årliga resa till Tiveden. Det hade varit varma fina dagar länge så man hoppades få riktigt fint väder. Men så blev det inte riktigt. Den första sjön vi besökte var Lilla Havssjön med sitt klara och fina vatten. Det blåste som attan där och efter nån timmes fiske så gav vi upp och åkte vidare. Vi drog oss ner till Enesjön och hoppades på att det inte skulle blåsa så förskräckligt där. Men där gick vi bet. Det blåste på ordentligt där med så vi beslutade oss att vandra förbi Enesjön och in till en liten tjärn, som låg hyfsat i lä av skogen, nämligen Vita tjärn. Det stod redan tre fiskare där så vi var på väg att vända men eftersom den ena stog och drillade en fisk så blev vi alldeles för sugna och började kasta lite. De tre fiskarna stog bokstavligen och drog upp fisk efter fisk och vi kammade än så länge noll. Det var inte förrän Daniel fick upp en liten gädda som det vände för oss. Jag bytte till en bättre plats och vi båda började få napp efter napp. Det märks att man inte fiskat för mycket i stilla vatten då vi gång på gång tappade fisk. Men storfiskaren Daniel lyckades landa 8 fiskar på diverse streamers och jag fick bara upp 4 stycken på flicksländenymf. Men som sagt hade vi krokat fiskarna bättre så hade det varit många fler. Grymt bra fiske de timmar som vi spenderade vid den lilla tjärnen.
Hoppas på bra värder till helgen för då ska jag nog ta en sväng ut igen. Hökensås eller Baltak jag får se.

Flugfiske Hökensås 1.a Maj

Flugfiske Hökensås 1.a MajDet här inlägget postades i Hökensås, Regnbåge och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

4 svar till Hökensås 1.a Maj

 1. Daniel Eriksson skriver:

  Äntligen! Har väntat på inlägget och bilderna!

 2. Daniel Eriksson skriver:

  Men va de inte Tjärn 59 vi var i?

 3. jo det har varit en hektisk vecka så jag har inte orkat men den som väntar på nått gott…. Antog att du kulle undra om namnet på tjärnen men vi hade fel när vi trodde det var Tjärn 59. Jag var lite osäker när jag skrev inlägget så jag kollade upp det på kartan och tur var väll det.. Snart är det dax för tiveden och man är riktigt peppad. får se om jag drar ut en sväng i helgen. Det ser ju inte så låvande ut för mig men för dig så måste det väl nästan vara perfekt havsöringsväder. Blåsigt och lite halv kallt. ha det gött

 4. Daniel Eriksson skriver:

  Ingen havsöring, sket sig med hyra av bil. Så sitter hemma och binder flugor till Tiveden istället – betydligt bekvämare än att vara utomhus ;)

  Ska var fint väder (sol och 18 grader på fredag, molnigt och 13 grader på lördag) – hoppas den prognosen håller i sig…