Månadsarkiv: maj 2010

Tillbaka i Baltak

Ja nu var det länge sen man var i baltak och fiskade. Och när vädret är så fint kunde jag bara inte hålla mig längre. Så det blev en tripp efter jobbet igår. Jag kom dit ungefär kl 18 och termometern visade på 23 grader varmt. Nu måste det vara fin fint fiske tänkte jag. Men det var trögt. Jag testade lite tjecknymf på de vanliga ställena i zon 1, men bara 1 tillslag den första timmen. Och den fisken fick friheten tillbaka bara efter bara några sekunder tyvärr. Sen började det släppa lite jag fick på två fina bågar nedanför den övre bron. Där den ene drog ut halva backingen innan den släppte. Det var en regäl kamp och jag fick springa med en bit ner för att inte tappa kontrollen över fisken men tyvärr lyckades den smita undan. Och även den andra krokade loss sig . Inte en landad fisk på två timmar i baltak… Jag som trodde det skulle gå så bra i dag.

Jag träffade på Johan Klingberg. Han sa att dom hade haft rätt segt fiske oxå så jag var inte ensam. Men han visade även upp något annat han lyckats kroka nämligen sitt finger. Kroken satt djupt in i fingret det enda som syntes var flugan och lite av krokböjen. såg inte skönt ut. Hullingen var tyvärr inte intryckt heller så det blir till att operera lite. Aj Aj.

Iaf. Jag gick vidare upp till den övresta polen och vadade försiktigt ut i strömmen, det är nästan lite för högt vatten fortfarande för att vada där men det gick bra. Jag lyckades äntligen landa ett par fina bågar där innan det var dax att åka hem. Så 3 tappade och 2 landade regnbågar på tre timmar blev resultatet och det är ändå rätt hyfsat tycker jag. Nått som var kul att se va att strömmen hade ändrat karaktär på sina ställen och att ståndplatserna har ändrats en del efter den hårda vintern.


Flugfiske Tillbaka i Baltak

Publicerat i flugfiske Baltak, Regnbåge, Tjecknymffiske | Etiketter flugfiske , , | 5 kommentar

Hemma igen…

Då var de slut för den här gången…

Vi fick en riktigt regnig förmiddag/morgon, ihärdigt regn från kl 7 till 13. Dessutom var det betydligt mer svårfiskat idag. Började bra med två tappade bågar den första kvarten på morgonen. Därefter helt dött fram till strax efter kl. ett (när regnet slutat) då jag tog en riktigt vacker båge. Extremt fina fenor och knallröd!

Storleken hotade inte Samuels 1,8 så Samuel tog återigen hem segern i tävlingen, för andra året i rad. Dessutom välförtjänt, han tog både störst och flest i år. Bara att grattulera, Samuel!

Publicerat i flugfiske Tiveden | Etiketter flugfiske | 1 kommentar

Första dagen avklarad

Blev två fiskar till för Samuel, samt en riktigt fin fisk tappad för min del. Kommer gräma mig för den fisken ett tag…. efter några timmars fiske drog vi vidare till Djärknässjön.

Blev mest att grilla korv där då det var förvånande dött i den sjön.

Just nu är det ostbågar, Ahlgrens bilar och flugbindning som gäller. Naturligtvis med hockey-vm i bakgrunden.

Publicerat i flugfiske Tiveden | Etiketter flugfiske | Kommentering avstängd

Alla har fått fisk!

Sådär, nu har även gammelmannen fått fisk! Till och med en tappade och en landade, tagen på maskmete…

Både jag och Samuel har fått en fisk var till samt några tappade…

Så fisket är bra, vädret är tyvärr sämre… bloggposterna kommer sporadiskt när vi lyckas få täckning här ute i skogen…

Nu bär det vidare till nästa sjö, Bergsjön.

Publicerat i flugfiske Övrigt, Tiveden | Etiketter flugfiske | Kommentering avstängd

Samuel i ledning

Flugfiske Samuel i ledning

Ett kort tag hade jag ledningen med en kanonfin öring på 1,5kg. Den tog på en svart fjädermyggspuppa med orange huggmarkering.

Men Samuel är en seg jäkel här ute i Tiveden…

En stund senare landade han en regnbåge på 1,7kg (senare korrigerad till 1,8kg), tagen på en orange streamer.

Fortsättning följer…

Publicerat i flugfiske Tiveden, Tiveden 2010 | Etiketter flugfiske , , | 2 kommentar

Uppvärmning i Hökensås

Helgen i Tiveden börjar imorgon. Idag körde vi lite uppvärmning i Hökensås. En fantastisk dag med massor av vak, varmt i luften och helt vindstilla!

Vi lyckades landa två fiskar var och tappa ett flertal.

Tidigt imorgon bär det av mot Karlsborg och en ny fajt om statuetten startar…

Ska försöka uppdatera bloggen löpande i helgen.

Publicerat i flugfiske Hökensås, Regnbåge, Tiveden 2010 | Etiketter flugfiske , | 3 kommentar

Förberedelser inför Tiveden ’10

Varje år runt den här tiden åker vi till Tiveden för att fiska lite regnbåge och öring. Det har blivit något av en tradition som vi försöker hålla liv i. Ursprungligen är det Jag, Samuel samt svärfar Gunnar (något år med bonus när Adam följde med). Föregående år instiftades även ett vandringspris (ägare sedan ett år tillbaka är Samuel – men det hoppas vi förändra på!).

Nu till helgen är det så dags för årets tur. Med förra veckans fantastiska fiske i Hökensås så hoppas vi att vi ska kamma hem bättre fiske än tidigare år denna gång. Förberedelserna är i full gång, i helgen blev det bland annat ett gäng med streamers i olika färger och mönster.

Flugfiske Förberedelser inför Tiveden ’10
Flugfiske Förberedelser inför Tiveden ’10

Klippte snabbt ihop några klipp från förra årets vända till Tiveden. Ingen fisk men mycket skitsnack som vanligt. Håll till godo!

Publicerat i flugfiske Flugbindning, Flugfiskefilmer, Tiveden, Tiveden 2010 | Etiketter flugfiske , | 3 kommentar

Hökensås 1.a Maj

Ja den första maj blev det en sväng till hökensås fina skogar och sjöar. Vi ville känna på stillavatten fisket innan vi drar vår årliga resa till Tiveden. Det hade varit varma fina dagar länge så man hoppades få riktigt fint väder. Men så blev det inte riktigt. Den första sjön vi besökte var Lilla Havssjön med sitt klara och fina vatten. Det blåste som attan där och efter nån timmes fiske så gav vi upp och åkte vidare. Vi drog oss ner till Enesjön och hoppades på att det inte skulle blåsa så förskräckligt där. Men där gick vi bet. Det blåste på ordentligt där med så vi beslutade oss att vandra förbi Enesjön och in till en liten tjärn, som låg hyfsat i lä av skogen, nämligen Vita tjärn. Det stod redan tre fiskare där så vi var på väg att vända men eftersom den ena stog och drillade en fisk så blev vi alldeles för sugna och började kasta lite. De tre fiskarna stog bokstavligen och drog upp fisk efter fisk och vi kammade än så länge noll. Det var inte förrän Daniel fick upp en liten gädda som det vände för oss. Jag bytte till en bättre plats och vi båda började få napp efter napp. Det märks att man inte fiskat för mycket i stilla vatten då vi gång på gång tappade fisk. Men storfiskaren Daniel lyckades landa 8 fiskar på diverse streamers och jag fick bara upp 4 stycken på flicksländenymf. Men som sagt hade vi krokat fiskarna bättre så hade det varit många fler. Grymt bra fiske de timmar som vi spenderade vid den lilla tjärnen.
Hoppas på bra värder till helgen för då ska jag nog ta en sväng ut igen. Hökensås eller Baltak jag får se.

Flugfiske Hökensås 1.a Maj

Flugfiske Hökensås 1.a Maj

Publicerat i flugfiske Hökensås, Regnbåge | Etiketter flugfiske | 4 kommentar