Blåsig lördag i baltak

Så klart blev det en sväng till baltak i helgen. Daniel var nere på kalasfirande i Jönköping så vi passade på att åka en sväng.
Vi var tidigt ute, trodde vi , det var redan många bilar på parkeringarna och dom ”bästa” platserna uppe i zon 1 var belägrade redan. Vi började med att vandra neråt och fiskade av ån lite varstans. Vi fiskade oss ända ner till ruinpolen men det gav inget resultat. Vi började bli otåliga i det lite kyliga vädret, och det blev ju inte bättre av att se andra ta fisk.

Flugfiske Blåsig lördag i baltak

Bistert och blåsigt.
Daniel fiskar, jag fotar medans jag sätter i mig en macka

Streamer fiskare stod lite varstans och håvade fisk och vi undrade över om nymfer ,som vi körde med, verkligen var rätt i dag. Men vi vandrade tillbaka till zon 1 igen och till våran förvåning så va den nästan folktom. Så vi vadade ut till strömmen vid fikabordet och vips så hade jag fått på en regnbåge. Men jag tappade den tyvärr. Daniel gick nedanför nacken och vadade över till andra sidan vilket visade sig vara helt rätt. han fick på en 5 -6 bågar på bara en halvtimme/timme men tre av dom lyckades tyvärr slita sig. Jag fick under tiden på tre bågar till men lyckades bara landa två av dom. Jag tror blåsten hade mycket att göra med dom tappade fiskarna. Det var rätt kraftig vind så det var svårt att se huggen, när linan fladdrade i vinden, och mothuggen blev då sämre och fisken fastnade inte ordentligt.
Efter en timmes grymt fint fiske åkte vi och åt pizza på ”våran” lilla pizzeria i tidaholm. Dom har börjat känna igen oss nu efter alla vändor man har vart där :)

Efter fikat fortsatte det fantastiska fisket för mig men tyvärr inte för Daniel Jag landade tre bågar till och tappade ett par stycken medans Daniel kammade noll. Daniel skyllde på att det antagligen inte går att få fisk efter en kebabpizza och att jag hade varit smart nog och tagit en africana. En intressant teori :)
Men vi båda var väldigt nöjda med fisket och packade ihop grejorna runt 15.00.Det här inlägget postades i Baltak, Regnbåge, Tjecknymffiske och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Ett svar till Blåsig lördag i baltak

  1. Daniel Eriksson skriver:

    Schysst skrivet!