Baltak 07-04-10

Är fortfarande hempermiterad från jobbet så varför inte utnyttja minuterna till lite härligt fiske. Det fick bli en liten tripp till Baltak ingen. Vi skulle vaccinera katterna på morgonen så jag kom inte i väg förrens halv 11. Vattnet hade inte avtagit i baltak och det var fortfarande sjukt högt vattenstånd.
Jag började med några kast i zon 1 men ganska snart drog jag mig neråt. Jag fiskade av Daniels ny funna håla och efter ett långt traglande med olika flugor så fick jag på en regnbåge men den sletsig efter en stund drillande. Jag bestämde mig för att det får förbli Daniels håla och gick tillbaka upp till zon 1. Jag ställde mig vid hålan precis ovanför bron och snart hade jag tagit 2 finaFlugfiske Baltak 07 04 10 bågar en på ca halvkilot och den andra på runt kilot.
Efter det kom en fiskare ner för att hälsa, det var Magnus som hade läst våran blogg och tagit kontakt via mail.
Han hade varit där redan sen 8 tiden och hade fått 8 bågar. Vi snackade på ett tag om lite av varje sen gick han uppströms. Jag drog några kast till och lyckades få på en, men tappa, en fin båge innan jag hängde på uppåt.
Vi ställde oss båda i strömmen utanför fika bordet och där lyckas jag kroka en regnbåge till en i den vanliga sizen 1kg. (fick den i den lilla strömmen där jag fick öringen förra veckan) Det blev ännu mera snack och effektiviteten på fisket minskade men det gjorde inte så mycket. Jag gick tillslut ner till hålan ovanför bron igen och gjorde några avslutande kast och lyckades lura en båge till i håven.
Ett roligt fenomen som antagligen var en ren tillfällighet är att alla fiskarna tog på upphängaren. de två första tog på ett romkorn och då jag flyttade ner det till botten tog fisken istället på en nymf på upphängaren. Jag drog mig hemåt lite innan 4 och rätt så nöjd med de fyra bågarna jag tagit.Det här inlägget postades i Baltak och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

8 svar till Baltak 07-04-10

 1. Daniel Eriksson skriver:

  Att de tar på upphängaren måste ju betyda att de stigit något, eller åtminstonde att de rör på sig. Film kommer inom kort, håll utkik!

 2. Jo jag tänkte så med. men mina upphängare var rikrigt tunga dom med så dom höll sig nog nära botten dom med. Men det verkar som fisket bara blir bättre och bättre om man läser runnt lite på andra sidor. det är gött. får bli en resa snart för min del. Mailade baltak ock frågade om dom hade årskort och vad det skulle kosta isf. Hökensås kortet kostar 5000:- och då har man tjänat in det på typ 30 fiske tillfällen. och mer än 30 gånger är man ju i baltak men det får inte vara dyrare än det om det skulle vara värt det.

 3. Daniel Eriksson skriver:

  Ändrade planer, blir nog lördagen jag drar till Baltak. Och då blir det fram till 16-tiden typ. Kan du på lördag eller?

 4. tror det. ska kolla upp det. Tror att det kan vara väldigt mkt folk. men vi får se till att vara där väldigt tidigt isf så kanske man hinner fiska av dom goa ställerna innan folk börjar trängas.

 5. Daniel & Samuel skriver:

  Hur är de i hökensås, isen har väl släppt? Det kan ju vara ett alternativ. Lite fjädermyggsfiske i Lilla havsjön…

 6. dom ska troligt vis öppna strandgölen till helgen. där är det inte så mkt is kvar. men premiären för de vanliga sjöarna är inte förrens den 26 april. dom öppnar även hyrsjöarna för vanligt fiske i nästa vecka och har dom öppna fram till premiären. så fiske i hökensås får nog vänta lite tyvärr.

 7. Daniel Eriksson skriver:

  Vi får trängas i Baltak med andra ord….

 8. jo men det går nog fint ändå. Vi kan ju satsa på att vara där tidigt. typ åka halv 8?