Premiär med spöt i handen.

Ja då har vi varit i Baltak för första gången i år. Vi har fiskat både en sväng i fredags och en idag (lördag).
När jag och Daniel kom dit i fredags så hade vi strålande sol och uppåt en 14 -15 grader varmt. Det såg riktigt lovande ut men dock så låg isen tjock på många ställen. Vattnet var kallt och vattenståndet väldigt högt så det såg svårfiskat ut.
Vi körde mycket med nymfer denna dag men det ville sig inte alls. Fisken var antagligen för slö för att ta nymferna på deras snabba färd i strömmen.
Vi träffade på Sussi som driver bloggen schatzisfiske. Hon hade haft några påslag men ingen fight.
Vi pratade även en sväng med Martin som numera bor i Tidaholm och han hade inte fått något på sina nymfer heller. Däremot var det en annan fiskare fått en fin öring på en zonker. Så vi tacklade om spöna och drog på streamers i stället, vilket vi inte hade någon lycka med heller.

Lördagen började med en rejäl regnskur när vi kom fram, så vi fick sitta i bilen en stund tills det hade lugnat ner sig. Regnet slutade rätt så snart efter vi börjat fiska och det var uppehåll resten av dagen!
Idag blev det till att köra med streamer nästan hela dagen. Jag hade med mig en sjunklina för att komma så djupt som möjligt. Adam, Daniels bror, följde även med men det blev ingen fiskelycka i dag heller. Däremot så hade det försvunnit rejält med is sedan gårdagen och det var betydligt mer öppet vatten.
Jag fick iaf två rejäla tillslag. Ett i poolen ovanför Bältebergabron men fisken var på väg ner i fallet så jag fick strama emot och då gick tafsen av. Surt!
Det andra påslaget kom nedanför poolen längst upp i zon 1 i en håla det alltid står en fisk i, och det gjorde det nu med! Efter en liten stunds drillande så släppte den från kroken. Båda slog till på färgen orange, den ena på en zonker den andra på en wollybugger.
Fiskelyckan var väl inget faktum men det är kul att bara få komma ut och svinga spöt och träffa lite andra flugfiskare nu när man suttit inne så länge.
Sammanfattningsvis så har dagarna varit godkända iaf.

Flugfiske Premiär med spöt i handen.

Flugfiske Premiär med spöt i handen.

Flugfiske Premiär med spöt i handen.

Flugfiske Premiär med spöt i handen.

Flugfiske Premiär med spöt i handen.



Det här inlägget postades i Baltak och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

5 svar till Premiär med spöt i handen.

 1. frida skriver:

  Kul för er att ni äntligen kom ut! Tur för fiskarna att ni inte fick nåt ;)

 2. Linda skriver:

  Tur för fiskarna (djuren), men inte fiskarna (alla personerna).. haha.

 3. Daniel Eriksson skriver:

  Snyggt jobbat! Kul med lite fiskebilder – de var ju ett tag sedan!

 4. Sussi skriver:

  Urkul att träffa er IRL, ni är enna riktigt glada prickar!! Håller med att det var en aning svårfiskat och trögt men det var ändå jättetrevligt att få komma ut! vi ses!!

 5. [...] – nu jäklar ska det kastas fluga igen! Förra året var det premiär 26/3 (läs mer om det här) – alltså en vecka senare i år, surt att inte kunna fiska förens i april… Fisket [...]