Äntligen Fisk

Eftersom jag var ledig från jobbet i dag så passade det fint med en liten tur till Baltak. Jag visste att vattenståndet var väldigt högt och att utsikterna för att få fisk överhuvudtaget inte såg lovande ut. Men det är gött att bara få komma ut lite.
När jag kom till Baltak så stod det redan 2 bilar där, men det var visst bara odlingspersonalens bilar så jag hade hela sträckan för mig själv.
Började fiska i zon 1, i strömmen nedanför kanalen. Hade bundit på två tjecknymfer på tafsen och fiskade av huvudströmmen men det verkade inte ge något resultat. Så jag vände mig om och fiskade av lilla strömmen bakom mig. Efter några kast så kom det en liten liten ryckning i tafsen och jag drog till. Efter lite drillning kunde jag stolt landa min första öring i år! En slank och fin öring på ca halvkilot. Den fick förstås simma tillbaka igen.
Efter det höll jag på att tjecknymfa ca en halvtimma till, lite varstans i zon 1 men det gav inget resultat. Jag vandrade neråt längs med ån och streamerfiskade lite, men ingen fisk ville ta. Jag bytte till en sjunklina – men inget. Efter nån timmes harvande i zon 2 och 3 drog jag mig tillbaka uppströms. Jag mötte odlingsgubbarna på vägen upp. Dom var i full gång med att släppa ut en laddning med fisk så om någon dag kommer det nog dra i gång på allvar med fisket.
Väl tillbaks i zon 1 så började jag tjecknymfa där jag fick öringen innan, men utan resultat här med. Jag tänkte att jag måste ha något tungt på tafsen så jag bytte ut ändflugan. Jag letade i asken efter nått riktigt tungt och såg då mina romkorn som funkade mycket bra i höstas. Jag satte på den och fiskade av huvudfåran och på första kastet satt det en fisk på kroken. Fightades en stund innan jag kunde landa min första båge för i år, vägde knappa kilot. Efter ytterligare några kast fightades jag med ännu en regnbåge men det lyckades tillslut slita sig loss från kroken. Båda tog på romkornet. Sen va det dött igen…
Jag kämpade på några minuter till men kände mig nöjd för dan och packade i hop grejerna.
Jag hoppas på ännu bättre fiske nästa gång men det kan bli svårt pga vattenståndet och temperaturen. Men det blir väl bättre och bättre för var dag som går.

Flugfiske Äntligen Fisk
Flugfiske Äntligen FiskDet här inlägget postades i Baltak och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

6 svar till Äntligen Fisk

 1. Daniel Eriksson skriver:

  Schysst me fisk, man längtar ju efter ryckningarna i spöt!
  Var slängde de i fisk, och var det mycket fisk som åkte i?

 2. Linus Fiskeblogg skriver:

  Mycket fin båge, det där!!
  Grattis!
  Du tog inget kort på öringen??

 3. Daniel Eriksson skriver:

  På tal om foton på öringar, skulle vara trevligt om du (Samuel) kunde skicka över foton från förra säsongen. Mest intresserad av fotot på den riktigt fina öringen som syns i din film…

 4. Tjenare Linus. kul att du läser vår blogg. Fick ingen bild på öringen pga att jag släpte tillbaka fisken. man vill ju minimera tiden över vattenytan för fisken. men om jag hade haft nån med mig som kunde vara berädd med kameran så hade det funkat.

 5. Daniel jag fixar bilder till dig till helgen. så får du alla bilder från förra säsongen på en skiva.

 6. Vet inte hur mkt fisk dom slängde i. men jag tror dom var på dom flästa ställena. jag åkte ju rätt tidigt och dom höll fortfarande på att släppa i fisk.